MinByAalborg.dk

Danmark lover at støtte Ukraine med kampvogne – kun en brøkdel er leveret

27 marts, 2024 | 21:00
- Af Vagthavende
Danmark annoncerede for over et år siden sin hensigt om at donere mere end 100 Leopard 1-kampvogne til Ukraine, som stadig lider under krigens byrde. Desværre viser det sig nu, at kun 30 af disse løfter er blevet indfriet, ifølge det tyske forsvarsministeriums oplysninger til Jyllands-Posten. Det tyske ministerium har henvist til en offentligt tilgængelig ... Læs mere
Info:
tank, militær
Foto: Gabriel Lenca - Unsplash

Danmark annoncerede for over et år siden sin hensigt om at donere mere end 100 Leopard 1-kampvogne til Ukraine, som stadig lider under krigens byrde. Desværre viser det sig nu, at kun 30 af disse løfter er blevet indfriet, ifølge det tyske forsvarsministeriums oplysninger til Jyllands-Posten.

Det tyske ministerium har henvist til en offentligt tilgængelig liste over de leverancer, der er blevet gennemført til Ukraine. På dansk side har Forsvarsministeriet dog kun været sparsomme med detaljer og har kun informeret avisen om, at “mange” af de lovede kampvogne er blevet leveret.

Det skal bemærkes, at donationen primært består af ældre danske kampvogne, der har været opbevaret i Tyskland i mange år. Disse køretøjer kræver omfattende renovering og vedligeholdelse, før de kan overleveres til Ukraine.

Faktaboks:

  • Danmark lovede at donere over 100 Leopard 1-kampvogne til Ukraine.
  • Kun 30 kampvogne er blevet leveret ifølge det tyske forsvarsministerium.
  • Donationen består primært af ældre danske kampvogne, der kræver renovering.
  • Forsvarsministeriet har ikke givet detaljerede oplysninger om leverancerne.
DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: DR Nyheder
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt