VM i satiretegninger

Satiretegning
VM i satiretegninger afholdes i Danmark. 
Tegninger fra hele verden deltager i konkurrencen om ”Niels Bugges Cartoon Award”, der uddeles for anden gang den 31. maj 2014 på Niels Bugges Kro og Hotel ved Dollerup Bakker ved Viborg.

Prisuddelingen”Niels Bugges Cartoon Award” er blevet en stor begivenhed ikke bare i Danmark, men i hele verden blandt satiretegnere. Det er hotelejerne Gitte og Poul Nielsen som sammen med medlemmer af den internationale bladtegnerorganisation FECO (Federation of Cartoonist Organizations) har taget initiativ til konkurrencen. Ideen til prisen stammer fra Poul Nielsens passion for humor og ikke mindst satiretegninger.

– Vi kan ikke kun grine sammen med mennesker, der er vokset op samme sted og har set de samme ting. Humor er universel. Med prisen vil jeg skabe en samlende aktivitet omkring satiretegninger. Derfor har vi også været fokuseret på, at årets tema er noget der kan samle på tværs af kulturer, religioner og samfund. Sidste år var temaet Mad og i år er det Klima, som tegnerne skal forholde sig til under titlen”Oceans are in our hands”, siger Poul Nielsen.

I konkurrencen deltager tegninger fra 75 lande, der alle er tegnet særligt til dette års aktuelle tema. Der er kommet mere end 1.000 fantastisk flotte, humoristiske og tankevækkende bud fra lande som Iran, Kina, USA, Syrien, Tyrkiet og Danmark.

Dommerpanelet som nu skal vælge de tre bedste tegninger består bl.a. af en række internationale, anerkendte tegnere fra FECO (FEederation og Cartoonists Organisation), samt Morten Thorning, leder for Animationsskolen i Viborg.

På hjemmesiden www.nielsbuggeskro.dk kan du følge nyheder om konkurrencen, se billeder fra sidste års show og finde yderligere information om prisuddelingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *