Nyheder fra TrafikLIV

Kystredder på vej til redningsaktion får en fartbøde

Jonas Kjær fik en bøde på 5.300 samt en betinget frakendelse af kørekortet, og skal derfor op til en ny køre- og teoriprøve. Nu vil Venstres retsordfører opfordre justitsministeren til, at redningsarbejdere må køre for stærkt i deres private biler under en udrykning.

Risiko for kø: Nyt vejarbejde i City Syd starter i dag

De kommende måneder vil man opleve omfattende vejarbejde i City Syd. Det kommer til at påvirke trafikken.

Aalborg Vestby har mangel på parkeringspladser

Udgravningen til den nye Plusbus-bane har nedlagt et stort antal parkeringspladser langs Kastetvej. Og det ser ikke ud til, at der kommer nye p-pladser til området. Tværtimod.

Politikere er også skeptiske overfor vejændringer

Peter Larsen (SF) og Vibeke Gamst (K) lægger sig til den kritik, der er rettet mod ændringerne på Kastetvej

Trafikforsker: – Unødvendigt at gå så drastisk til værks

Parkeringspladser og omsætning er blevet ofret for at give nye plusbusser forrang på centrale veje i Aalborg. Trafikforsker Anker Lohmann Hansen tvivler på, at det er godt givet ud.

Geotekniske boringer og pumpeforsøg ved Aalborg

Vejdirektoratet er i Aalborg ved at afslutte en række undersøgelser af jorden omkring Universitetsboulevarden og Hadsund Landevej, der begge skal ombygges. Der er boret dybe huller, så jordprøver kan blive udtaget til videre analyse.

Kører du også kængurukørsel?

De færreste bilister bryder sig om at få en fartbøde, men alt for ofte fører det til farlige situationer, når bilister forsøger at undgå at blive fanget i en fotofælde. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Nyt i forsøget med bedre trafikafvikling på Vesterbro

Siden efteråret 2022 har By og Land testet en ny trafikafvikling på Vesterbro for at forbedre fremkommeligheden. Næste skridt i testen tages i morgen, hvor der åbnes for højresving fra Vesterbro til Hasserisgade.

Få et glimt af det nye grønne knudepunkt i Aalborg

Når Vejdirektoratet udbygger samkørselspladsen ved Th. Sauers Vej i Aalborg Øst, er der fokus på grønnere mobilitet. Det nye knudepunkt skal blandt andet øge samkørsel og skabe bedre vilkår for bustrafikken.

Uopmærksomhed og dårlig afstand irriterer i trafikken

Når bilister bevæger sig ud i trafikken, oplever et overvældende flertal, at de bliver irriteret over andre bilister. Men en række dårlige vaner i trafikken vækker mere vrede end andre, ifølge en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Åben for ansøgninger: Trafiklegat på kr. 600.000

Nu kan du søge om at få del i GF Trafiklegat til et lokalt trafikprojekt. GF Forsikrings fond har netop åbnet for ansøgninger til en pulje på op til 600.000 kr. til at fremme sikkerhed og tryghed i trafikken landet over

Nye takster for parkering i Aalborg Midtby

Som en del af Aalborg Kommunes budgetforlig for 2023 er der vedtaget en række takstændringer på de kommunale parkeringspladser i Aalborg Midtby fra 1. januar 2023. Samtidig får bilister med månedskort eller årskort nu mulighed for at parkere på Aabos Plads.

♫ Driving home for Christmas…♫ – kortere i år

Flere skal holde jul hos nogen og ud i juletrafikken, men vi skal i gennemsnit køre kortere i år, viser en stor spørgeundersøgelse om danskernes juleplaner fra Home og YouGov.

Supermarkedskæden SPAR kører danskerne hjem til jul

Supermarkedskæden SPAR sørger for et gratis lift hjem til mere end 800 danskere via 38 busruter, der stopper ved 105 lokale SPAR købmænd i hele Danmark. Det er sjette gang, at SPARs julebus skaber julestemning på vejene med missionen om at gøre en forskel for lokale borgere.

5 tips til at holde hænderne varme på cyklen

Cyklistforbundet inviterer til Vintercyklingsuge med fem gode råd mod kolde hænder. Måske du kender det – du skal lige tage cyklen til arbejde eller studie, men på trods af vanter, er hænderne pivkolde … Her får du 5 gode råd til lidt mere varme i hænderne.

For få griber ind for at stoppe en spritbilist

Spirituskørsel var skyld i næsten 1000 ulykker sidste år, men til trods for, at mange danskere har oplevet, at spirituspåvirkede personer sætter sig bag rattet, så vælger for få at gribe ind. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Tæt juletrafik: Vær særligt opmærksom Lillejuleaften og 2. juledag

Jule-myldretiden bliver særligt slem om eftermiddagen fredag 23. december, vurderer OK og Vejdirektoratet. Men hvis du planlægger turen og tager dine forholdsregler, kan du faktisk godt undgå at sidde ubehjælpeligt fast i juletrafikken.

Kom sikkert ud og hjem i juledagene

Vejdirektoratet forventer, at juletrafikken vil fordele sig jævnt i dagene op til juleaften, men der kan opstå trængsel 2. juledag. Snestorm, is og frost er som altid ubekendte faktorer, der kan drille i trafikken.

Tungvognscenter Nord (TCN) holdt kontrol på motorvejen

Tungvognscenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi afholdt i sidste uge, i samarbejde med flere myndigheder, tungvognskontrol på Østjyske Motorvej og Herningmotorvejen i henholdsvis Østjyllands- og Midt- og Vestjyllands politikredse.

Fremtidens Kollektive Trafik fra Nordjyllands Trafikselskab

Flere ekspresbusser og mere kørsel med fleksible produkter som Plustur og Flextur er sammen med forbedrede knudepunkter hovedelementerne i Fremtidens Kollektive Trafik, som Nordjyllands Trafikselskab (NT) netop har sendt i høring. Formålet er at øge antallet af kunder i den kollektive trafik.

Tre gode råd til at komme sikkert frem

Sne og frost giver bilister ekstra udfordringer. Her er vejhjælpsekspertens tre bedste råd til at begå sig sikkert i vintertrafikken. Vi skal være ekstra opmærksomme og beregne mere tid, er nogle af rådene fra eksperterne.

Kategorier

Nyheder fra TrafikLIV

Seneste nyheder

Virksomheder