Tjek din sundhed i Musikkens Hus

I forbindelse med DGI Landsstævnet kan du få tjekket din fysiske og mentale sundhed i foyeren i Musikkens Hus.

Når titusindvis af aktive mennesker i slutningen af juni indtager Aalborg i forbindelse med DGI Landsstævne, så vil sundhed komme i fokus over hele byen, også i indgangsfoyeren i Musikkens Hus.

Aalborg Kommune, DGI Nordjylland og fysioterapeutuddannelsen på UCN stiller omkring 20 stande til rådighed, hvor man kan få en status på sin fysiske form eller blot blive klogere på sundhed overordnet, både fysisk og psykisk.

  • Der er tradition for sundhedsworkshops som denne ved større idrætsarrangementer, og der plejer at være et stort rykind, når vi giver folk mulighed for at blive klogere på deres form. Jeg ser frem til at se en masse landsstævnedeltagerne, turister og lokale – alle er meget velkomne, siger Søren Ørgaard, der er idrætskonsulent ved Aalborg Kommune.

Der vil være cirka 12 stande med fysiske test, såsom måling af BMI, balance, styrke og reaktion og omkring otte stande, der har fokus på det mentale og sociale aspekt af sundhed.

Handling, fællesskab og formål

Sundhed handler om meget andet end mavemuskler og maratonform, ifølge idrætskonsulenten.

  • I Aalborg Sundhedscenter har vi blandt andet fokus på at håndtere og forebygge angst, stress og livsstilssygdomme. Desuden har vi et program, der hedder ”Sund Ung”, som blandt andet rådgiver de yngre om risici ved doping og alkohol, siger idrætskonsulenten.

Aalborg Sundhedscenter vil ligeledes fortælle om ABC-sundhedsprogrammet (Act, Belong, Commit), som inddrager det sociale og mentale i forhold til at være sund.

  • Det er lige så vigtigt at være mental sund som fysisk sund – det er to sider af samme sag. For eksempel er det vigtigt for mange mennesker at føle, de hører til i et fællesskab, og der er et formål med tingene, hvis de skal have lysten til at være aktive. Og når vi holder os aktive, føler vi os gladere, og vi får samtidig lettere ved at håndtere dagligdagens udfordringer, siger Søren Ørgaard.

Sundhedsworkshoppen har åben torsdag 29. juni fra 12.00 til 16.00, 30. juni fra 10.00-16.00 og 1. juli fra 10.00-16.00.  Alt sammen foregår i indgangsfoyeren i Musikkens Hus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *