Nyheder fra SundtLIV

Flere læger til Hobro

De nye uddannelsesmuligheder på hospitalet i Hobro kan forhåbentligt trække flere læger til området.

Svært for nordjyder at få en sensorbaseret glukosemåling: Det er uacceptabelt

Hvor der i nogle kommuner er 90%, der får bevilliget den såkaldte sensorbaseret glukosemåling, er det noget helt andet i andre kommune, heriblandt Nordjylland.

Løftet pegefinger: Danskerne skal blive bedre til at kontrollere sine modersmærker

Danskerne er ikke gode nok til at få tjekket efter forandringer i deres modermærker, og det kan være livsfarligt

Uttrupgård Plejehjem får ældre i gang med anderledes træning

Beboerne på Uttrupgård Plejehjem i Nordjylland skal torsdag dyrke motion på en sjov og anderledes måde. De vil spille spil med balloner og kugler, og spark risposer i mål. Ultraløber og fitnesschef Stine Rex vil inspirere andre plejehjem til at få deres beboere i gang med motion, uanset alder. Hun håber at plejehjemmet vil tage aktiviteterne til sig og bruge dem selv. Stine Rex tilbyder også at hjælpe andre plejehjem i området med at lave lignende aktiviteter. En nyhedsudsendelse vil også vise mere fra træningen

Anæstesisygeplejerske går viralt med opråb til sundhedsministeren: “Giv mig en grund til at blive”

Anæstesisygeplejerske Karina Krogh har lavet en video, der er gået viralt på Facebook, hvor hun angriber regeringens akutpakke og opfordrer sundhedsminister Sophie Løhde til at tage affære før sundhedsvæsenet knækker. Karina Krogh fortæller, at hun lige nu mister flere kollegaer til det private system og overvejer selv at opsige sin stilling, da hun frygter, at den ensidige fokus på at producere og være resultatfokuseret vil gøre det svært at give ordentlig behandling til patienterne. Hun mener, at der er brug for langsigtede løsninger på sundhedsvæsenet og ikke kun små dryp som akutpakken.

Hvert tredje dødsfald i Danmark skyldes rygning

Rygning er årsag til hvert tredje dødsfald i Danmark og koster samfundet milliarder. Det viser Sundhedsstyrelsens nye rapporter om sygdomsbyrden i Danmark. Kræftens Bekæmpelse mener, at det er tid til at gøre noget drastisk ved tobakken.

Salling Group har uddelt tusindvis af solsikkesnore, med fokus på at italesætte sygdomme vi ikke kan se

Siden oktober 2022 har Salling Group uddelt solsikkesnoren, og det er blevet til mange tusinde uddelte snore.

Hver fjerde dansker oplever senfølger efter COVID-19, viser nyt dansk studie

Et nyt dansk studie viser, at hver fjerde dansker, som har testet positiv for COVID-19 og ikke har været indlagt, oplever senfølger mere end 12 uger efter deres positive test. Studiet, der er baseret på data fra første bølge af COVID-19 i 2020, viser også, at kvinder og personer med alvorlige sygdomsforløb er særligt udsatte for senfølger.

Brug af røgfrie nikotinprodukter stiger hos unge

Enhedschefen hos Sundhedsstyrelsen
beskriver udviklingen som bekymrende,
grundet skaden disse produkter påfører.

Kvindernes Kampidrætsdag: Kampsport kan styrke den mentale sundhed

Formålet med kampagnen er at prøve flere kræfter med forskellige stilarter indenfor kampsport og kampkunst. I løbet af marts slår klubber i hele landet dørene op for interesserede kæmpere i alle aldre.

Vaccinecentre i Nordjylland er et afsluttet kapitel

I Nordjylland er det nu slut med at få coronavacciner. Søndag klokken 16:00 lukkede de sidste nordjyske vaccinecentre mod Covid-19.

Regionsdirektør i Region Nordjylland stopper

Efter fire år som regionsdirektør takker Christian Boel af som regionsdirektør. Fremover skal Christian Boel være direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Aalborg-virksomhed vil styrke folkesundheden

WellB – tidligere Mindstep Care – vil i det kommende år udvikle sig til et landsdækkende aktivitetstilbud, der skal forbedre danskernes fysiske, mentale og sociale sundhed

Taskforce nedbringer sygefravær på nordjyske sygehuse

Trivsel og åbenhed er en del af succesen bag Region Nordjyllands initiativ.

Læsø får det første digitale nærhospital i Nordjylland

I fremtiden skal det efter planen udbredes til hele Nordjylland for at spare tid for både patienter og personalet, men starten bliver på Læsø.

Ny undersøgelse viser: Indtagelse af ADHD-medicin under graviditet er ikke skadelig for børnene.

En undersøgelse fra Center for Registerforskning har vist, at indtagelse af ADHD-medicin under graviditet ikke har en skadelig effekt på børnene.

Brug din krop i kampen mod gigtsmerter

Det kan være svært at inkorporere træning i sin hverdag, men det er vigtigt at man ikke lader være. Selv lidt træning kan være en hjælp, og eksperterne kommer her med bæredygtige råd til at få tænkt i træningsbaner.

Algoritme skal hjælpe 280 nye nordjyske hjertestartere på plads

En milliondonation har gjort det muligt for Hjerteforeningen at forsyne Nordjylland med flere hjertestartere. Denne gang bliver det ikke efter, hvor der bor flest, men efter en algoritme.

Ansatte skal kvitte smøgerne i arbejdstiden: Forbud på vej i Nordjysk Kommune

Folkesundhed og et mål om lavere sygefravær ligger til grund for sundhedsudvalgets initiativ.

Har mit kæledyr det for fedt? Her er dyrlægens tips til din hund eller kats optimale vægt

Vi er formentlig bedre til at se kritisk på os selv i spejlet, før vi kaster blikket mod katten eller hunden. Men vægten har også en del i kæledyrets helbred. Her kan du få råd fra Royal Canins dyrlæge.

Hver anden kommune har røgfri arealer udendørs

Over halvdelen af de danske kommuner har gjort legepladser, sportsanlæg og andre udeområder røgfri, viser ny kortlægning. Røgfri arealer udendørs sikrer borgere mod passiv rygning og kan forhindre rygestart. I Aalborg kommune er der indført mindst ét røgfrit udeareal

Kategorier

Nyheder fra SundtLIV

Seneste nyheder

Virksomheder