Nyheder fra StudieLIV

Har du Danmarks Sejeste Idrætslærer?

Jagten på Danmarks Sejeste Idrætslærer er i fuld gang. Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt kårer igen i år en ekstraordinær idrætslærer, der motiverer og inspirerer eleverne. Er det din nordjyske idrætslærer eller kollega, der fortjener denne anerkendelse?

Opråb fra elektrikere: Bedre erhvervsskoler!

Mens forhandlingerne om de økonomiske prioriteringer for en ny regering er i gang, opfordrer Dansk El-Forbunds kongres politikerne til at investere i uddannelse og efteruddannelse, så der kommer tilstrækkelig mange – og dygtige – elektrikere til at gennemføre elektrificeringen af Danmark

Har du styr på din økonomiske spåkugle?

Krone en. Krone to. Krone tre! Husk din forskudsopgørelse

Kæmpe fyringsrunde på Techcollege i Aalborg

31 medarbejdere står i øjeblikket overfor at blive fyret fra Techcollege i Aalborg på grund af et fald i antallet af elever.

Åbent Hus på UCN i Aalborg

Mød alle uddannelser på UCN i Aalborg når de den 9. november 2022 holder både åbent hus og livechat. Du kan blandt andet møde studerende indenfor Administrationsbachelor, E-handel, Eksport og teknologi, Financial controller og Finansbachelor.

Stærkt dalende interesse for erhvervsuddannelser

Det ses, at markant færre unge vil tage en erhvervsuddannelse. Det seneste år er optagelsen faldet med 18 procent sammenlignet med sidste år.

Aalborg hylder iværksætteriet

I uge 46 afholdes StartUp Days for første gang fysisk i Aalborg, hvor der inviteres til gratis iværksætterarrangementer for alle interesserede.

Historisk udhuling af SU’en presser studerende

Inflationen har udhulet SU-indkomsten med over seks procent i år, hvilket lægger et markant pres på de studerendes økonomi.

Nordjysk honningkrukke med engagerede medarbejdere

En del af løsningen på kommunernes mangel på pædagogisk uddannet personale er de erfarne pædagogmedhjælpere. På mindre end et år kan de tage en godt tre år lang pædagogisk uddannelse. I Nordjylland har vi flere hundrede kompetente muligheder.

Banebrydende Aalborg-forskning kan redde landbrugsjord

Hvert år ødelægges 1,5 millioner hektar landbrugsjord af tilsaltning. Denne jord kan reddes med forskning fra Aalborg Universitet, hvor en kvindelig forsker har fundet en metode til at gøre saltplanter til en langt mere værdifuld afgrøde.

Uddannelse til unge med særlige behov

Det er OK at drømme om uddannelse. Også hvis du er ung med særlige behov og/eller går i en specialklasse. 45 udstillere giver den 27. oktober unge og forældre både viden og inspiration til det vigtige valg, når UU-Aalborg holder uddannelsesmesse.

Elevløn på SOSU uddannelsen i Aalborg

Godt nyt til kommende social- og sundhedselever i Aalborg Kommune. Nu kan de se frem til at få elevløn under hele uddannelsen allerede fra skoleperioden Grundforløb 2.

Influencers bag facaden

Det digitale arbejdsmarked er en barsk verden. Flere og flere unge influencere, gamere og platformsarbejdere på det digitale arbejdsmarked oplever krænkende handlinger. Det skal en ny kampagne, der bygger på forskning fra bl.a. Aalborg Universitet, nu sætte en stopper for.

Plastikforskning er AAU’s styrke – og nu fører vi an i national plast-satsning

Forbruget af plastik forventes at tredobles på verdensplan frem mod 2050. Hvis vi med god samvittighed skal bruge plastik fremadrettet, må vi finde ud af, hvordan vi genanvender materialet, og gør det mere attraktivt for virksomhederne at være med.

Ungdomslivet gør ondt på mange

Ny forskning fra Aalborg Universitet om unges mistrivsel peger på, at en ny form for udsathed rammer unge fra alle samfundslag. Årsagerne til mange unges mistrivsel skal findes blandt andet i øget tempo i uddannelsessystemet, fokus på præstationer mm.

Valget kan bruges i kampen for de unges mentale trivsel

I Aalborg oplever man flere problemer med unges trivsel, og valget kan være vejen frem mod bedre løsninger. Det er nu, man skal til tasterne.

Raske unge mænd søges

Forskningsgruppen Mech-Sense på Aalborg Universitetshospital søger raske, mandlige forsøgsdeltagere til et studie, som undersøger tramadols påvirkning af mavetarmkanalen.

Girls’ day in Science

Det er i dag 10. gang at Naturvidenskabernes Hus, som arbejder for at øge interessen for naturvidenskab og teknologi, afholder Girls’ Day in Science. Indsatsen har gjort, at flere unge piger overvejer tekniske fag i deres uddannelsesvalg, men ifølge direktøren er målet ikke nået endnu, og Danmark halter stadig efter Europa.

Ved tarmsygdomme følger ofte depression og angst

Ny forskning fra Aalborg Universitet viser, at en tredjedel af alle patienter med inflammatorisk tarmsygdom lider af depression eller angst. Konsekvenserne heraf kan være nedsat livskvalitet og forværring af tarmsygdommen.

Et pragteksempel på partnerskab

AAU INNOVATE er åbnet. En ny legeplads for forskere og studerende fra Aalborg Universitet. Her skal der arbejdes med idéer og opfindelser sammen med erhvervslivet. Idéer der kan bidrage til at løse samfundets udfordringer.

Er det noget med øl?

Nej det er ikke noget med øl. Tuborgfondet støtter unges drømme, men i Nordjylland er det kun 9% af de unge, der kender til fondet.

Kategorier

Nyheder fra StudieLIV

Seneste nyheder

Virksomheder