MinByAalborg.dk

Sporten hylder Danmarks udsendte og støtter veteraner i beskæftigelse

4 oktober, 2023 | 12:00
- Af Redaktion
Danske sportsklubber hyldede landets udsendte veteraner gennem 47 hyldestkampe, og nu går de et skridt videre ved at hjælpe veteraner med at finde beskæftigelse.
Info:
Foto: Konstantin Evdokimov - Unsplash

Danmarks Idrætsforbund og topklubber inden for fodbold, håndbold og ishockey har dedikeret 47 kampe til at hylde danske soldaterveteraner, hvilket nu får stor opmærksomhed i Forsvarsministeriet. Dette initiativ har ført til en samarbejdsindsats ved navn “Veteran Match,” der sigter mod at hjælpe ledige veteraner med at finde beskæftigelse.

47 klubber fra Metal Ligaen, Herreligaen, NordicBet Liga og 3F Superliga har åbnet dørene for hyldesten af de danske veteraner, der har tjent landet i udlandet. Bannere, maskotflag, midtercirkler og gulvreklamer har været en synlig hyldest til disse modige mænd og kvinder og deres familier, som har stået sammen om at modtage denne store anerkendelse.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har bemærket vigtigheden af dette initiativ og udtalt, ”Med Veteran Match har Danmarks Idrætsforbund sammen med sporten, kommunerne og civilsamfundet skabt et vigtigt initiativ, der anerkender de danske veteraner, der er rejst ud i verden for at kæmpe for vores sikkerhed.”

En af de deltagende veteraner, Jimmi Povlsen, modtog i september Medaljen for Fortjenstfuld Indsats for sin dedikation til at hjælpe andre veteraner. Han udtaler, ”Det har været fantastisk at se, hvordan man fra sportens verden har været med til at gå forrest i at udbrede budskabet om veteraner. Anerkendelse er vigtigt, særligt hvis du er skadet.”

Veteran Match, udviklet af DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund, har fået endnu større opbakning fra klubber og kommuner, hvilket har ført til unikke initiativer som trompetfanfare, specialdesignede trøjer og auktionssalg af spillertrøjer. Overskuddet fra disse salg går til DIF Soldaterprojekts Safe Zones, som støtter fysisk og psykisk skadede veteraner.

Selvom de 47 hyldestkampe er afviklet, er arbejdet for veteranerne langt fra færdigt. I samarbejde med fem kommuner, DIF Soldaterprojekt og Veterancenteret, lanceres nu et jobmatch-initiativ. Dette andet ben af Veteran Match skal hjælpe veteraner med at finde beskæftigelse ved at matche dem med det lokale erhvervsnetværk fra de professionelle klubber. Partnerskabet mellem virksomheder og veteraner skal være broen til en ny karriere for veteranerne.

Initiativet starter i Viborg Kommune, Københavns Kommune, Ringsted Kommune, Næstved Kommune og Aarhus Kommune og udvides måske til flere områder i fremtiden. Beskæftigelsesindsatsen begynder i løbet af oktober og november.

Faktaboks:

  • Klubber, der deltog: Alle 12 3F Superliga-klubber, alle 12 NordicBet-klubber, alle 9 Metal Liga-klubber, 12 ud af 14 Herreliga-klubber samt HC Midtjylland og Skive FH fra 1. division håndbold.
  • Deltagende kommuner: Fredericia, Haderslev, Horsens, Herning, Kolding, København, Næstved, Odense, Randers, Ringkøbing-Skjern, Ringsted, Varde, Vejle, Furesø, Viborg, Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Skjern.
DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Danmarks Idrætsforbund via. Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt