Spar penge ved at købe nye radiatorer

Spar penge ved at købe nye radiatorer

Vi bruger alle sammen rigtig mange penge på at opvarme vores boliger. Det kan vi gøre på flere forskellige måder, men uanset hvilken måde vil vælger, så vil udgiften til opvarmning af boligen være ret høj. Det vil den, fordi det i halvdelen af året er helt nødvendigt at varme vores boliger op.

Hvis du har en eller anden form for centralvarme, så vil du også have radiatorer siddende rundt omkring i dit hjem. Der vil typisk være mindst en radiator i hvert rum. Der er forskel på radiatorer. Sæt dig godt ind i fordele og ulemper ved forskellige typer af radiatorer, inden du vælger, hvilken type der skal hænge i din bolig.

Hvilke radiatorer findes der?

Alle radiatorers fornemste opgave er at varme din bolig op. Der kan godt være forskel på, hvor gode de enkelte radiatorer er til det. Der kan også være forskel på de enkelte radiatorers design.

Nogle gamle boliger har stadig de oprindelige radiatorer stående. De vil typisk være fremstillet af støbejern, hvilket er en massiv og meget tung form for metal. Ud over at de er meget tunge, så har de også stået i boligen i virkelig mange år. Det vil sikkert betyde, at der har samlet sig en del kalk inden i radiatoren. Den kalk kan forhindre vandet i at løbe frit. Og det kan optage plads der, hvor der skulle være god plads til vand. Det er jo det varme vand, der er inden i radiatoren, der gør radiatoren varm – og dermed det rum, som den står i.

De radiatorer, der produceres i dag, er lavet af et lettere metal-materiale. Det gør dem lettere. Desuden vil de være designet på en måde, der gør, at de har en ret stor overflade. Dermed kan de afgive mere varme, hvilket er en stor fordel. Du kan dermed få en varme, der lettere kommer ud i rummet, og dermed er det billigere for dig at varme din bolig op.

Skal du købe ny radiator?

Der er mange, som i forbindelse med en renovering vælger at skifte de gamle og udtjente radiatorer ud med nogle, som er mere up to date. De nye radiatorer er lettere og mere effektive. Vil du gerne have noget mere information om radiatorer, før du eventuelt beslutter dig for, hvad der skal ske med dine gamle, så er der gode muligheder for det. 

De gamle radiatorer har selvfølgelig en vis charme, til gengæld er de nyere mere effektive, og de kan spare dig for nogle dyre varmeregninger. Det er primært det valg, du står over for, når du skal beslutte, hvad der skal ske i forhold til radiatorer. Skal nostalgien eller økonomien vinde slaget om radiatordesignet? 

Der kan være nogle lokale hensyn at tage i forhold til din bolig. Her må du lade en fagmand vurdere, hvilken type radiator der er det bedst valg. Det er altid klogt at lytte til en ekspert, inden du bare flår nogle gamle og bevaringsværdige radiatorer ud af væggen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *