Sidste udkald for BoligJob-ordningen

1408323_10263799

Den populære BoligJob-ordning med skattefradrag for håndværkerudgifter udløber med stor sandsynlighed med udgangen af 2014. Hvis du er i gang med at sælge din bolig, kan du med for- del få foretaget forbedringer, som både kan få prisen på din ejendom til at stige og salget til at gå nemmere og hurtigere. Samtidig kan du spare penge i skat. Dansk Ejendomsmæglerforening i Nordjylland opfordrer dog folk til at skynde sig.

Med skiftende vækstpakker har danskerne lært forskellige versioner af BoligJob-ordningen at ken- de. Senest blev ordningen forlænget til også at vare i 2013 og 2014. Nu har regeringen afvist at forlænge ordningen yderligere. Derfor kan det være en rigtig god ide at få foretaget forbedringer og renoveringer inden årsskiftet – især hvis du går med planer om at sælge din bolig.

”Førstehåndsindtrykket, som købere får af boligen, er vigtigt – og det bliver langt sværere at sæl- ge, hvis det er dårligt. Det kan være flere ting, som skræmmer købere væk, men som sælger kan du selv gøre rigtig meget. Du kan f.eks. få malet, så skrigende vægge bliver hvide, og du kan få fa- caden renoveret. Men du skal skynde dig, hvis du vil nå at få fordel af skattefradraget via BoligJob- ordningen,” siger kredsformanden for Dansk Ejendomsmæglerforening i Nordjylland, Hans Skov- gaard.

BoligJob-ordningen bliver med al sandsynlighed ikke forlænget yderligere. Det betyder, at kun ar- bejde, der er udført i 2014 vil være omfattet. Hvis du går i salgstanker eller allerede er i gang med et salg, kan du med fordel benytte dig af ordningen til at gøre din bolig mere indbydende og der- med salgsklar.

”Erfaringsmæssigt ved vi, at der er en række forbedringer, du med fordel kan få lavet. Hvis rum- mene er nymalede og huset fremstår pænt og velholdt udenfor, bliver førstehåndsindtrykket mere positivt. Dermed bliver salgsprocessen ofte både nemmere og hurtigere. Du vil med andre ord få en bedre pris for din bolig, og liggetiden vil blive kortere. Men lad være med at kaste dig ud i for store og bekostelige projekter. Dyre køkkener og badeværelser tjener sig nemlig sjældent ind igen. Men det er derimod altid en god ide at få malet og lavet synlige småreparationer,” siger Hans Skovgaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *