Nyheder fra SeniorLIV

Glemmer du, så husker jeg

Den 24. september er der international Alzheimers dag. I den anledning er der Huskedag i Folkekirkens Hus på Gammeltorv i Aalborg. Det er gratis at deltage til denne hyggelige og lærerige dag.

Bjørne, bison, bævere og børnebørnene under armen

Hvis du skal passe børnebørnene i weekenden, så ville det være oplagt at tage dem med i Zoo. Der er bedsteforældredage i Aalborg Zoo.

I dag får de første fjerde stik

Hvis du er over 85 år eller bor på plejehjem, kan du fra i dag få et fjerde vaccinestik mod covid-19. Det fjerde vaccinestik mod covid-19 skal beskytte mod alvorlig sygdom.

Afdragsordning på el- og varmeregningen

I aften mødes folketingets partier til forhandlinger om, hvorvidt det skal være muligt for danskerne at betale vinterens energiregning over en afdragsordning på nogle år.

Så mange får ekstra ældrecheck i Aalborg Kommune

Over 10.000 ældre kan se frem til slutningen af september i Aalborg Kommune. Her får de nemlig udbetalt en ekstra ældrecheck.

Vitaminpillen kan måske redde dig fra en hjernetumor

C-vitamin, betacaroten og folat kan reducere risikoen for hjernetumorer, konkluderer en flok forskere tilknyttet universiteter i Kina og USA. Forskerne har kikket nærmere på en række videnskabelige studier, der omhandlede indtaget af vitaminer og den efterfølgende risiko for at udvikle en hjernetumor.

1.978 aalborgensere på tidlig pension

Siden 1. august 2021 har det været muligt at søge om ret til tidlig pension. Frem til 31. august i år har 59.000 borgere ansøgt og 43.800 fået tildelt retten. I Aalborg er tallet per 31. august 1.978 borgere, der har fået tildelt retten.

Onsdag er meget meget andet end onsdagssnegle

Du trænger til en på opleveren og vi er midt på ugen. I morgen er det onsdag, sker der noget i Aalborg på sådan en ganske almindelig onsdag? Ja, det gør der. MinByAalborg bringer her en håndfuld inspirerende idéer til, hvad du kan bruge dagen på.

Gå din vej – og jo hurtigere des bedre

Et nyt studie slår fast, at 10.000 skridt virkelig gør en forskel i forhold til kredsløbssygdomme, demens og kræft. Og går du i et hurtigere tempo, såsom en rask powerwalk, kan det have endnu større fordele.

Julevandring på Dall Hede

Det kan meget vel være at Salling ikke dekorerer bygningen med lys i år, og at der generelt vil være mørkere rundt omkring end vi plejer ved juletid. Men det er ikke ensbetydende med, at den gode julestemning ikke er at finde nogen steder.

Ny fit for fight vaccine klar til efterårets covid-19 vaccinationsprogram

I dag har det europæiske lægemiddelagentur indstillet endnu en variantopdateret vaccine til godkendelse. Den ny vaccine forventes at give både bedre og bredere beskyttelse.

Husk den sunde skepsis ved opkald fra fremmede

Flere borgere fortæller om oplevelser, hvor de er blevet ringet op af fupmagere, der udgiver sig for at være politimænd eller andre fagfolk.

Fra Aalborg til Lissabon i en ruf

Hvis du længes efter en lille efterårs-getaway med lidt af det hele, kunne Lissabon måske være svaret.

Fra 2023 vil din pensionsopsparing være upåvirket af din partner

Hvis du er pensionist og har en partner, som arbejder, er reglerne lige nu sådan, at hans eller hendes indtægt bliver modregnet i din pension. Men det ændrer sig fra 2023.

Samtalen om den sidste tid

Nyt webinar åbner op for den, for mange, svære samtale om den sidste tid.

Ældresagen mangler besøgsvenner i Sejlflod

Ældresagen mangler besøgsvenner i Sejlflod/Storvorde området. Så har du tid og overskud til en kop kaffe, en snak eller bare lidt hyggeligt samvær med et ældre menneske, så meld dig endelig til.

Aalborg Kommune sætter fokus på den sidste tid

Har du talt med dine forældre og bedsteforældre om deres sidste tid? Aalborg Kommune har lanceret en kampagne, der skal få borgerne til at tage denne vigtige samtale.

I dag præsenteres efterårets covid-19- og influenza-vaccinationsprogram

Efteråret står for døren, og Sundhedsstyrelsen forventer, at smitten med både covid-19 og influenza vil blusse op. Efterårets vaccinationsprogram skal beskytte dem, der er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

Aalborg Kommune inviterer til livsstilsmessen Sund Aldring

På livsstilsmessen Sund Aldring kan seniorer i Aalborg Kommune få gratis inspiration til det gode seniorliv.

Alzheimerforeningen mangler indsamlere i Aalborg

Lørdag den 24. september samler Alzheimerforeningen ind til de mange tusinde demensramte familier i Danmark. Behovet for støtte er større end nogensinde, men organisationen mangler indsamlere i Aalborg.

Flere uddanner sig på social – og sundhedsskolerne

Der spirer et lille håb for fremtiden i ældreplejen og psykiatrien samt på børneområdet, da der ses en markant fremgang på landets social – og sundhedsskoler.

Kategorier

Nyheder fra SeniorLIV

Seneste nyheder

Virksomheder