Sådan sparer du penge og tid med en elbil

Vi må alle sammen gøre noget for miljøet. Det er vigtigt, og det er noget, vi alle sammen må bidrage med på alle mulige forskellige måder. Et af de områder, hvor der kan gøre mest for at forbedre miljøet, er inden for transport. Det drejer sig om alle former for transport, der involverer et brændstof. Det gælder både for en erhvervsmæssige og den private transport.

Selv om du som privatperson måske ikke kan reducere forureningen målbart i den store sammenhæng, så vil dit bidrag sammen med alle andres alligevel have en stor betydning. Når vi løfter i flok, så batter det.

Skift til en elbil

En af de måder, du som privatperson kan gøre allermest godt for miljøet på, er ved at køre i en elbil frem for en, der kører på benzin eller diesel. Dermed sparer du verden for en masse forurening. Har du ikke allerede en elbil, så kan du til hver en tid bytte din nuværende bil ud med en, der kører på el. Har du ikke en bil, så kan du jo kraftigt overveje, at det skal være en elbil, du køber, hvis du en dag skal være bilejer.

Elbiler belaster miljøet markant mindre, en øvrige biltyper. Derfor giver det super god mening at have sådan en. 

Hav din egen hjemme ladeboks

Der er meget godt at sige om elbiler. Skulle man alligevel nævne enkel ulempe, så må det blive det forhold, at der er længere imellem ladestationerne end mellem de traditionelle tankstationer. Det kan være lidt bøvlet, at du skal køre en vis distance for at få ladet din bil op. Når du skal køre langt for at komme til en oplader, så belaster det miljøet, at du er nødt til at gøre det. Desuden så koster det også tid, når du skal køre frem og tilbage til opladeren.

For at undgå det så kan du have din egen ladeboks, som du har hjemme hos dig selv. Det er super smart, og det er super bekvemt. Sådan en ladeboks fylder ikke ret meget, og så er den lige ved hånden, når du skal bruge den. Dermed er det nemmere for dig at planlægge med, hvornår det er tid til at lade bilen op. 

Fordele og ulemper ved at have din egen ladeboks

Det er ubetinget en stor fordel at have din egen ladeboks, når det kommer til det tidsmæssige. Du sparer nemlig tid til at køre frem og tilbage til den offentlige ladestation. Dermed kan du bruge den tid på noget andet. Du sparer også miljøet for den ekstra belastning det er at køre til og ladestationen.

Din bil kan stille og roligt så og lade op, mens du er derhjemme eller lige i nærheden. Det er smart, bekvemt og tidsbesparende.

Netop det tidsmæssige er ikke kun en fordel. Det tager nemlig en del længere tid at lade bilen op på en hjemmelader frem for på en offentlig ladestation. Hjemmeladerens kapacitet er nemlig meget mindre, og derfor varer det længere tid at lade bilen op på din hjemme-ladestander.

Men når du ved det, så er det jo til at planlægge efter. Du kan eventuel have en rutine, hvor du lader bilen op om aftenen eller om natten. Så betyder det ikke så meget, hvor længe det varer, før batteriet er ladet op.

Det koster selvfølgelig nogle penge at købe hjemmeladeren, og der bliver også nogle udgifter til en elektriker. Men på den lange bane vil du spare penge ved at være gået over til en elbil, så det kan godt betale sig. På den helt lange bane vil du også være med til at gøre noget godt for miljøet, når du kører i en elbil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *