Sådan finder du det bedste babylegetøj til din babys alder

At den lille har noget godt legetøj betyder meget, men det kan være en uoverskuelig og tidskrævende opgave at skulle finde, hvis man ikke helt ved, hvad man bør lede efter. Derfor kan det være en god idé som forælder eller bedsteforælder at gøre sig bekendt med de forskellige stadier i et barns første tid, for på den måde bedre at forstå hvilke behov barnet har, og hvordan man ud fra dette finder det bedste legetøj til babyens alder.

Det kan være både dyrt og svært at overskue det store udvalg af legetøj, når man forsøger at finde det rette til sit barn. Her kan det være en stor hjælp at tilegne sig viden om de forskellige stadier af barnets første tid og på den måde gøre sig bekendt med barnets udvikling og behov under de forskellige stadier. Denne viden gør det lettere for forældre eller bedsteforældre at vælge det rette legetøj og samtidigt have de rette fokusområder for alderen.

Forskellige aldre har forskellige behov

Der er stor forskel på, hvad man som barn har behov for afhængigt af barnets alder. En nyfødt baby har eksempelvis andre behov end et barn på 2 år eller opefter. Generelt er det sådan, at den nyfødte har brug for stimuli gennem stærke farver og former, og legetøjet skal kunne tåle at blive smagt på. Den nyfødte er i en alder, hvor alt skal undersøges, og kroppen skal gerne udfordres gradvist for at supplere den motoriske udvikling, som barnet gennemgår.

Som barnet bliver ældre, er der andre facetter, der bliver interessante. Når barnet fylder 2, er det især det sproglige, som er interessant, da det er i netop denne alder, at den sproglige udvikling tager fat. Barnet går fra at sige enkelte ord til at danne sætninger, der udtrykker følelser og behov.

Inspiration og frit løb for fantasien

Når du er på udkig efter det bedste legetøj til din baby, er det altså vigtigt, at du overvejer hvilket stadie din baby er i og hvilke evner, der er i udvikling. Det bedste legetøj er ikke nødvendigvis det dyreste men i højere grad det, der er mest kreativt og udfordrende. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Det kan være en god idé at læse mere omfattende guides, hvor man også kan finde inspiration og gode råd til, hvordan man ser behovene hos baby og bedst imødekommer dem ved at finde det bedste babylegetøj til din babys alder.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *