Region Nordjylland sikrer lægeløsning til borgere i Aalborg

For at sikre alle borgerne adgang til en praktiserende læge åbner Region Nordjylland, efter længere tids problemer med lægekapaciteten i Aalborg centrum, et midlertidigt lægetilbud i Aalborg. Der bliver arbejdet på at finde en længerevarende løsning.

Midlertidigt lægetilbud åbner 9. maj

I løbet af det seneste års tid har det i flere perioder været en udfordring at sikre lægedækning til alle borgere i Aalborg, og lige nu har flere patienter ikke mulighed for at vælge en praktiserende læge. Derfor har Region Nordjylland besluttet at åbne et midlertidigt lægetilbud i centrum af Aalborg mandag 9. maj.

– Det nye tilbud sikrer både en lægeløsning for de borgere, som mangler en læge her og nu, men vi er også på forkant, når Aalborg til sommer som vanligt modtager et betragteligt antal nye studerende, der skal have en læge, siger Peter Larsen, afdelingschef i Patientforløb i Region Nordjylland.

Udfordringen har blandt andet været, at patienterne har ret til et lægetilbud inden for 15 km afstand fra hjemmet, hvilket ikke er muligt for alle med de nuværende kapacitetsudfordringer i almen praksis i Aalborg. Det bliver nu løst med åbningen af det midlertidige lægetilbud.

– På længere sigt skal vi have fundet en robust og holdbar løsning for Aalborg, og den løsning skal vi her fra regionen finde sammen med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og de nordjyske kommuner i Praksisplanudvalget, forklarer Peter Larsen.

Sådan bliver man tilmeldt det midlertidige lægetilbud

Det midlertidige lægetilbud, Regionsklinik Aalborg, åbner 9. maj på adressen Stengade 10, 9000 Aalborg. Der er tale om regionens egne lokaler i tilknytning til Aalborg Universitetshospital – Sygehus Nord, og der er indgang over for den offentlige parkeringsplads ved Gåsepigen.
Borgerservice i Aalborg Kommune vil som udgangspunkt automatisk tilmelde alle de borgere i Aalborg, som ikke har kunnet vælge læge, til Regionsklinik Aalborg. Hvis det ikke sker, så kan de kontakte Borgerservice, Aalborg Kommune på tlf. 99311800.

Den midlertidige klinik vil den kommende tid være løsningen for de borgere i Aalborg, der ikke kan få et retmæssigt lægetilbud ved de eksisterende alment praktiserende læger i området.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *