Overvejer du en elevationsseng? Kend fordelene og ulemperne

Vi søger inspiration, pristilbud, læser om fordele og ulemper, når vi overvejer et køb, i hvert fald når der er tale om et større ét af slagsen. I denne artikel er der fokus på elevationssenge, hvilke fordele og lemper, der er tilknyttet den slags sengetype. Skal du gå efter en elevationsseng, eller skal du i stedet vælge en mere traditionel seng?

Fordele og ulemper ved elevationssenge

Fordele

En stor fordel ved elevationssenge er funktionen og komforten. Har du rygproblemer eller uro i benene, er en elevationsseng helt klart et godt køb, fremfor en almindelig og traditionel seng uden fjernstyring.
Med mulighed for fjernstyring i sengen kan du opnå præcis den ligge- eller siddestilling, du ønsker, når du fx skal læse eller se fjernsyn. Sovepositionen ved en elevationsseng vil også skåne din ryg mest muligt, og i stedet for at bruge puder til at ligge i en højere sovestilling, gør en elevationsseng det mere optimalt at sove i en bedre vinkel.

Ulempe

Vælger man at købe en elevationsseng frem for fx en Continental seng eller en almindelig boxmadras, er der også nogle få ulemper tilknyttet. Først og fremmest prisen, da det koster en del at købe en seng med fjernstyringssystem. Er det dog noget man vægter højt og har sparet op til, er det uden tvivl en kvalitetsseng, man får for pengene. Derudover er ulempen også, hvis man ønsker en dobbeltseng, da en elevationsseng da vil have en revne i midten af sengen.

Opsamling – hvad bør man vælge?

Taget fordele og ulemper i betragtning får man med en elevationsseng uden tvivl en sengetype udover det sædvanlige. Her har madrassen og topmadrassen selvfølgelig også noget at sige, på samme vis som andre sengetyper, og samtidig bør sengen have en motor i høj kvalitet, så holdbarheden er i orden. Læs guide om elevationssenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *