Nyheder fra NaturLIV

Byrettens dom om Lille Vildmose er stadfæstet

Aalborg Kommune handlede lovligt under udførelsen af arbejdet med naturgenopretningsprojektet i Lille Vildmose. Det siger en domsafsigelse fra Vestre Landsret. Dommen er en stadfæstelse af byrettens dom.

Hjælp havens fugle på den bedste måde

Om vinteren vil mange mennesker gerne hjælpe havens fugle. Det er dog vigtigt at vælge de rigtige fodermetoder, da ikke alle er lige gode. Det klassiske foderbræt skal skiftes ud med en foderautomat, og mejsekuglerne der købes i supermarkedet skal droppes.

Sofiendalskoven skal indvies fredag

Aalborgs nyeste skov hedder Sofiendalskoven. Skoven indvies med hjælp fra lokale børnehavebørn og spillere fra Aalborg Håndbolds ligahold fredag den 18. november kl. 14.00.

Sild og torsk rammes hårdt af varmere vejr

Arter som sild og torsk vil blive hårdt ramt, når havene bliver varmere som følge af klimaforandringer. I Østersøen ser man allerede konsekvenserne af stigende havtemperaturer, advarer WWF Verdensnaturfonden.

Visionært partnerskab skal genoprette dansk havnatur

Kunst og naturgenopretning mødes i et nyt visionært partnerskab mellem WWF Verdensnaturfonden og kunstnerkollektivet SUPERFLEX, der vil genoprette minimum 55 kvadratkilometer tabt rev i danske farvande.

Skal vi have forbud mod brug af pesticider over grundvandet?

Langt størstedelen af danskerne mener, at der bør indføres et forbud mod at bruge pesticider i de områder, hvor grundvandet dannes og pumpes op, viser ny måling. Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er et forbud afgørende for at sikre rent drikkevand i fremtiden.

Aalborg-virksomhed samlede mikroplast på strand

Der blev samlet hundredvis af plastic pellets op fra stranden, da medarbejdere fra PwC i Aalborg i samarbejde med Race for Oceans brugte en dag ved Løkken Strand.

Oldenår i de danske skove

En varm forsommer i 2021 betyder, at der netop nu kan høstes mange bog fra udvalgte statsskove. Fænomenet kaldes ”oldenår”, og frøene bliver til nye bøgetræer i de danske skove.

Opråb om biodiversitet

Påvirkning af natur og biodiversitet skal være omfattet af rapporteringskrav, lyder det i opråb til statsledere, som PensionDanmark har underskrevet sammen med mere end 330 internationale virksomheder.

Vi er landet med verdens største kødindustri

Intet andet sted i verden fylder produktionen af kød i forhold til indbyggertal så meget som i Danmark, viser nye beregninger. Danmark skal ikke kødføde hele verden, tiden er inde til omstilling, siger Dyrenes Beskyttelse.

Problemer og potentialer ved den danske landbrugsproduktion

Dyrenes Beskyttelse og Danmarks Naturfredningsforening udgiver en faktasamling, der kortlægger problemer og potentialer ved den danske landbrugsproduktion. Det er ikke tilfældigt, at rapporten udkommer i år efter fem års pause

Banebrydende Aalborg-forskning kan redde landbrugsjord

Hvert år ødelægges 1,5 millioner hektar landbrugsjord af tilsaltning. Denne jord kan reddes med forskning fra Aalborg Universitet, hvor en kvindelig forsker har fundet en metode til at gøre saltplanter til en langt mere værdifuld afgrøde.

Kun hver tredje malkeko kommer på græs

Siden 2003 er andelen af danske malkekøer på græs faldet fra ca. 75 procent til knap 30 procent, viser nyeste tal. Det er en meget bekymrende udvikling, påpeger Dyrenes Beskyttelse

Føler du dig doven i dag? – det er der nok en grund til

Aalborg Zoo kan nemlig fortælle, at det i dag er international dovendyrdag. Hvis du kigger ind i Sydamerikahuset, kan du se, om du kan spotte hele dovendyrfamilien. Her huserer en familie af såkaldte totåede dovendyr.

Forlæng levetiden på dit gruopvækkende græskarhoved

Du kender det måske, du har lige siddet og brugt oceaner af tid på at lave det helt rigtige ansigtsudtryk på dit Halloween-græskar. Der går ét døgn, og så er det gået i forrådnelse.

Advarsel: Elskovssyge elge i Lille Vildmose

Mange aalborgensere tager turen til Lille VIldmose i anledning af efterårsferien. Derfor advarer Aalborg Kommune nu om de elskovssyge elge, der er i området.

Blæsende godt nyt i energikrisen

Vindmøller og solceller har i årets første ni måneder produceret mere strøm end nogensinde tidligere. Og der er udsigt til, at vi når en grøn milepæl i 2022 med en produktion af grøn strøm på 20 terawatt-timer (TWh), viser en opgørelse fra Green Power Denmark.

Dyrenes Beskyttelse: Lad sælerne være i fred

Efterårsferien står for døren, og Dyrenes Beskyttelse oplever en markant stigning i opkald til deres vagtcentral i ferietiden. Det er særligt sæler, der ligger alene på stranden, som får folks opmærksomhed. Dog er dyrene sjældent i nød.

Et gravsted i pagt med naturen

I 2008 blev det lovligt at blive begravet i skoven. Den første begravelsesplads, der blev etableret i en skov, åbnede i 2014, og sidenhen har de spredt sig på landkortet. Den der ligger tættest på os her i Aalborg er i Hadsund.

Den perfekte storm

Orkanen Ian har ikke blot kastet rundt med bygninger og amerikanere i Guds eget land. Men pustet hidtil ukendte fugle hele vejen til Europa og Thy

Bankmænd fra Spar Nord skal samle havfald

I uge 41 trækker medarbejderne hos Spar Nord i arbejdstøjet, når de deltager i Søværnets kampagne Havmiljøvogterne. I den forbindelse skal de nemlig ud og samle havfald ved de danske kyster.

Kategorier

Nyheder fra NaturLIV

Seneste nyheder

Virksomheder