Nyheder fra KulturLIV

Velkendt 80’er pop med Level 42 i Musikkens Hus

Er du til funky 80’er-pop, så er det tid at finde skulderpuderne og poloshirten frem og gøre klar til en festlig aften i Musikkens Hus, når det legendariske band Level 42 gæster Koncertsalen i efteråret 2023. Her kan du glæde dig til genhør med store hits.

Forsøg på indbrud i hytter på julemarkedet kan få konsekvenser

Julemarkedet på Gammeltorv er en hyggelig lokal juletradition. I år er den truet af ukendte gerningsmænd som tre dage i træk har forsøgt at bryde ind i hytterne på markedet.

Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester gæster Aalborg

Sæt allerede nu kryds i kalenderen, hvis du vil have en særlig juleoplevelse næste år. Lyt til hits som ’Tinka’, ‘Jeg i live’ og ‘Kalder mig hjem’, når den populære musiker Burgan G sammen med Danmarks Underholdningsorkester drager på danmarksturné til jul.

Fuld musik og søde sager, når penge skal overrækkes

Traditionen tro bliver overskuddet fra DSB’s lille modelbane igen i år uddelt på banegården i Aalborg med fuld musik og søde sager.

Fire aalborgensiske kunstprojekter har modtaget støtte

Nye, spændende kunstprojekter på vej rundt om i landet. Fire af dem har rødder i Aalborg. Fælles for dem er, at de fremmer kunst- og kulturlivet lokalt ude i landet gennem samarbejder med lokale aktører.

En slikbutik er en slikbutik, ikke?

Måske ikke? Hos Candylicious går man i hvert fald anderledes til værks, når det kommer til at svare på spørgsmålet: Hvad kan man få i en slikbutik?

Tough As Nails Tour 2023 går gennem Aalborg

De 4 danske bands Earn Your Scars, Kill Trip, Hard Lessons og Mite vil til foråret drage ud på de danske landeveje på en lille turné kaldt Tough As Nails Tour for at fremme det vi alle elsker så meget, nemlig Hardcore. Slut februar går turen forbi Aalborg.

Ny chef for Aalborg Karneval

Den 1. december tiltræder Chris Kroer Jensen stillingen som chef for foreningen bag det traditionsrige karneval i Aalborg. Han kommer med stor erfaring indenfor eventbranchen og skal nu være med til videreudvikle og lægge strategien for Nordeuropas største karneval

Læs sammen: Ny kulturel dynamo for møder mellem unge

Til januar får Aalborg en ny social kulturflade for de 18-29 årige. Den er for dig, der har mod på at møde andre unge gennem kultur og fiktion.

Superhelte vs Superskurke hos Rocken

For nogle vil navnet på eventet måske klinke genkendeligt. Både det og selve eventet er baseret på “Superhelte vs Superskurke”-festerne der blev afholdt på Rock Caféen i sin tid. Der vil være musik og forfriskninger samt en frisk DJ til at føre dig igennem massevis af god musik.

Kunsten har brug for hjælp

Kunsten kan forvandle 20.000 kroner til det tidobbelte, men de har brug for hjælp fra deres venner.

Drukner vi i plastik? Svaret findes måske i Kunsthal NORD

I disse dage tilbyder fotograf Lasse Fischer dig et indblik i et af verdens mest truende forureningsproblemer.

I år er sidste chance for at opleve Pyrus i Aalborg

Pyrus lægger nissehuen på hylden. Når han gæster Aalborg lørdag den 3. december er det sidste gang, at du kan opleve en af tidens største julekalenderhelte.

Prisbelønnet guitarist tiltræder som adjungeret professor

Den tjekkisk fødte 37 årige guitarist Petra Poláčková tiltræder som adjungeret professor ved Det Jyske Musikkonservatorium. Tiltrædelsen bliver markeret med en koncert ved Aalborg Guitarfestival.

Julemarked med kunst og design i historiske omgivelser

Aalborg Kloster danner rammerne for et hyggeligt julemarked med kunst og design, hvor 31 kunsthåndværkere og designere vil være til stede på markedet, hvor de blandt andet sælger deres unikke produkter.

Oplev 1. gæstedirigent Michael Schønwandt på podiet

Aalborg Symfoniorkesters sidste ordinære torsdagskoncert i år – inden repertoiret byder på jule- og nytårskoncerter – bliver med orkestrets egen 1. gæstedirigent Michael Schønwandt på podiet, og han tager orkester og publikum med på en populær musikalsk rejse.

Aalborgs ildsjæle kæmper om pris fra Y’s Mens Club

Danmarks ældste lokalafdeling af den verdensomspændende organisation Y’s Mens Club kan i år fejre 75-års jubilæum. Det markerer organisationen med uddelingen af 100.000 kroner til et lokalt, velgørende formål. Vinderen skal findes mellem tre kompetente organisationer.

Koldkrigsbunker med rekordhøje billetpriser

10 år skulle der gå, før offentligheden fik muligheden for en guidet rundtur i en af kongerigets bedst bevarede hemmeligheder

Biblioteker sætter fokus på misbrug af historien

“Bibliotekernes festival for historie” sætter med fire arrangementer fokus på den hårfine linje mellem brug og misbrug af fortællingerne om fortiden.

Når marathon distancen ikke er lang nok

I aften kan du komme med til debatforedrag, når en af Danmarks bedste ultraløbere – Morten Klingenberg gæster Aalborg. Her kommer han og fortæller om det at løbe ultraløb, hvorfor man gør det, og hvad man får ud af det.

Juletoget er klar til afgang!

Billetterne plejer at være hurtigt udsolgte, så det er med at være hurtig, hvis du vil med, når juletoget kører de tre søndage før jul i december.

Kategorier

Nyheder fra KulturLIV

Seneste nyheder

Virksomheder