KulturKANten underskrives i Nordsøen Oceanarium

1

KulturKANten underskrives i Nordsøen Oceanarium af kulturminister Marianne Jelved og kulturpolitikere fra Nordjylland

De 11 nordjyske kommuner, Region Nordjylland og kulturminister Marianne Jelved underskriver KulturKANten i Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, onsdag d. 9. januar 2013 kl. 10.30 – 12.40. Dagen byder på oplæg, kulturelle oplevelser i en alternativ arena samt underskrivelse af aftalen. Se det vedhæftede program for dagen.

  • Der vil være gode billed- og filmmuligheder – med klumpfisk og andre skabninger som kulisse
  • Der indledes med morgenmad kl. 10.30 – 11.00. De nordjyske politikere er til stede på dette tidspunkt
  • Kl. 11.50 er der decideret pressemøde, hvor Kulturministeren også er til stede.

Nemmere at løfte i fællesskab

KulturKANten er den nye 4årige kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland. KulturKANtens vision er at skabe kulturelle møder, muligheder og mangfoldighed og aftalen skal understøtte og fremme kommunernes engagement og aktiviteter på kulturområdet. KulturKANten er et strategisk samarbejde mellem Kulturministeriet, Region Nordjylland og de nordjyske kommuner.

Kulturregion Nordjylland består af alle 11 nordjyske kommuner Frederikshavn, Læsø, Hjørring, Brønderslev, Morsø, Thisted, Jammerbugt, Aalborg, Rebild, Vesthimmerlands og Mariagerfjord kommuner, samt Region Nordjylland.

Aftalens økonomiske grundlag bygger på at de nordjyske kommuner samt Region Nordjylland bidrager økonomisk til de fælles indsatser efter indbyggertal, således at hver kommune og regionen afsætter 3 kr. pr. borger pr. år. I alt ca. 14 millioner kr. i aftalens løbetid. Den statslige finansiering kommer fra Kulturministeriet og er i alt på ca. 15 millioner kr. i løbet af de 4 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *