Nyheder fra JobLIV

Aalborgensisk arbejdstøj til plus size kvinder løb med sejr

Et projekt om arbejdstøj til plus size kvinder løb tirsdag med sejren i den nationale opfinderkonkurrence for elever på erhvervsuddannelser ved Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen i København. Bag sejren stod seks elever fra Aalborg Handelsskole. De øvrige præmier gik til projekter om regnvand, fravær og billig mad.

+100.0000 personer i beskæftigelse ifølge CEPOS

CEPOS udsender i dag en analyse om konkrete mulige arbejdsudbudsreformer, som kan skrives direkte ind i et regeringsgrundlag og vedtages. Den samlede reformpakke øger beskæftigelsen med 100.000 personer. Effekterne er beregnet af Finansministeriet.

Har du styr på din økonomiske spåkugle?

Krone en. Krone to. Krone tre! Husk din forskudsopgørelse

StartUp Days i Aalborg

Der er kickoff på StartUp Days d. 15. november på TECHCOLLEGE. Der er lagt op til en række spændende dage fyldt med inspirerende, lærerige og underholdende events for alle med interesse i iværksætteri.

Meetup for krøllede, kreative iværksætterhjerner

I morgen holdes der meetup for iværksætterhjerner på Café Ulla Terkelsen London i Aalborg. Dette meetup er et åbent event uden dagsorden. Kun tid og rum til at tale sammen – med et åbent sind og plads til at dele store drømme.

Lavere beløbsgrænse vil presse hver fjerde i Aalborg

Mere end hver femte lønmodtager kan blive presset af en sænkning af beløbsgrænsen, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. De fleste udsatte lønmodtagere er bosat i land- og provinskommunerne. I Aalborg vil det ramme knap 25 %.

Nordjyske SOSU-medarbejdere med højt fravær

Med knap 21 årlige sygedage har de danske social- og sundhedsansatte slået deres rekord og har aldrig haft et så højt sygefravær som nu. Det svarer til, at en typisk SOSU er syg en hel måned om året. Der er variationer rundt omkring i landet, men tallet er højt i nordjylland.

I Sverige er den 4 % i Tyrkiet 10 % – hvad mener de nordjyske kandidater om den famøse spærregrænse?

Se rækken af MinByAalborgs korte valgvideoer og bliv lynhurtig klogere på, hvad dine lokale folketingskandidater mener om valgets vigtigste emner.

Er du også strømtyv?

I 2014 blev en kokkeelev ulovligt bortvist i Aalborg for at oplade sin telefon – nu advarer Frederiksberg Kommune sine ansatte mod strømtyveri!

Nordjysk honningkrukke med engagerede medarbejdere

En del af løsningen på kommunernes mangel på pædagogisk uddannet personale er de erfarne pædagogmedhjælpere. På mindre end et år kan de tage en godt tre år lang pædagogisk uddannelse. I Nordjylland har vi flere hundrede kompetente muligheder.

Trivsel og fremdrift er motoren hos N. O. Jensen

Fra motorcykelværksted til et af Danmarks førende bilhuse. N.O. Jensens historie går langt tilbage og vejen frem har alle dage været tilpasset kundernes behov, tidernes skiften og medarbejdernes trivsel.

Få en sundere arbejdsdag

På sådan en grå, våd og råkold fredag glæder de fleste sig nok bare til weekend. Men er du interesseret i, hvordan du gør din arbejdsdag bedre og sundere, kan vi her træde til med en hjælpende pen og videregive nogle gode råd til dig.

I kø for at arbejde på Nordsøen

Hvor omskoling mange steder volder udfordringer, ser det anderledes ud i Vestjylland, hvor der nærmest er venteliste for at arbejde off-shore, og det vækker begejstring i branchen, der pt mangler flere hundrede nye medarbejdere.

Netværk, netværk, netværk – bliv bedre til det

StartUp Club & Iværksætterdanmark præsenterer et samarbejde, som du kan blive en del af. Du kan lære at netværke på den gode og professionelle måde, så du kan lære at skabe mere forretning i din virksomhed.

Har du styr på work-life balance?

Balance mellem arbejde og fritid er en af de faktorer, der betyder allermest for danskernes arbejdslyst, men den bliver udfordret af forventninger til os selv, viser en undersøgelse af Videncenter for God Arbejdslyst. Psykolog giver tre gode råd til håndteringen.

Utryghed førte til fratrædelser hos Job og Velfærd

Undersøgelserne af nogle anonyme breve omkring overvågning i Job og Velfærd hos Aalborg Kommune har samtidig afdækket problemer med arbejdsmiljøet, der fører til fratrædelsesaftaler med to ledere i IT-afsnittet.

Influencers bag facaden

Det digitale arbejdsmarked er en barsk verden. Flere og flere unge influencere, gamere og platformsarbejdere på det digitale arbejdsmarked oplever krænkende handlinger. Det skal en ny kampagne, der bygger på forskning fra bl.a. Aalborg Universitet, nu sætte en stopper for.

Færrest søger forgæves i Nordjylland

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation på landsplan og i de forskellige regioner. Selv om der også søges forgæves efter medarbejdere i Nordjylland, er situationen dog mest gunstig her.

Ugens Politikerpanel – Bylivet i krisetid

Hvordan støtter vi bedst op om byens butikker i en tid, hvor man selv er presset på økonomien? Ugens Politikerpanel spørger Daniel Nyboe Andersen (B) og Rikke Pedersen (D), hvad de mener.

Der bor en bager i Nørresundby … og det har der gjort i 30 år.

Byens Brød og Kager fejrer 30-års jubilæum. Efter mange år i Nørresundby er det ikke kun blevet til utallige rundstykker og rugbrød, men også til et væld af gode historier, oplevelser og bekendtskaber.

I Københavnstrup danser de ballet på arbejdet

Man kan trække meget læring om den kreative proces ud af reklamebureauet &Co’s projekt. Måske vi skulle prøve at turde lidt mere af den slags her i Aalborg?

Girls’ day in Science

Det er i dag 10. gang at Naturvidenskabernes Hus, som arbejder for at øge interessen for naturvidenskab og teknologi, afholder Girls’ Day in Science. Indsatsen har gjort, at flere unge piger overvejer tekniske fag i deres uddannelsesvalg, men ifølge direktøren er målet ikke nået endnu, og Danmark halter stadig efter Europa.

Tiden efter tremmerne

På Niels Ebbesens Gade ligger Omstillingen. For dem, der har lavet fejl i livet, er det stedet, hvor man kan finde den menneskelige kontakt igen.

Pædagogerne er bekymrede for vores skolebørn

To ud af tre pædagoger, der arbejder i skole og fritid, vurderer, at antallet af børn, som ikke trives, er stigende. Børnene udviser stresssymptomer, har angst, er ensomme og kommer ikke i skole hver dag.

Succes i Hasseris efter en tur i Erhvervshus Nordjylland

Nethandelen voksede eksplosivt, og det var nær ved at vælte Dorthe Klitgaard Thomsens virksomhed, DearBaby – Lejetøjskassen. Hendes forretningsidé – legetøjskasser til småbørn på abonnement – blev under COVID-19 så stort et hit, at det hurtigt blev et problem.

I morgen er det veteranernes tur

Over en måned har Veteran Match-kampagnen i DIF Soldaterprojekt budt på rørende hyldest og anerkendelse af Danmarks krigsveteraner. Nu skal de hjælpes i job. I morgen løber det af stablen på Aalborg Portland Park, i Aalborg.

Brdr. Hosbond scorer hattrick og takker medarbejderne

Den nordjyske Ford forhandler Brdr. Hosbond er igen-igen-igen blevet tildelt den eftertragtede Chairpersons Award fra Ford Motor Company

Arbejdsulykke på landbrug

På et landbrug i Tylstrup er der her til formiddag sket en arbejdsulykke, der har kaldt Arbejdstilsynet og politiet til adressen.

Fald i ledigheden er en enlig svale

Ledigheden faldt en smule i august efter tre måneder med stigninger. Dansk økonomi befinder sig dog nu i et vendepunkt med udsigt til vækstpause og svagere udvikling på arbejdsmarkedet, derfor var faldet i august nok en enlig svale.

Siemens Gamesa skal nedlægge 800 stillinger i Danmark

Vindmøllegiganten oplyser i en pressemeddelelse, at de skal nedlægge 800 stillinger i Danmark over de næste tre år.

Tidlig efterløn vælges mere af nød end af lyst

Ny forskning fra Aalborg UH, har set på sammenhængen mellem efterlønsalder og dødelighed. Forskningen indikerer, at personer, der går på efterløn tidligt, ikke gør det på grund af udsigten til en magelig tilværelse i hængekøjen, men fordi helbredet knirker.

78 millioner til projekt i Erhvervshus Nordjylland

Der skal skaffes mere kvalificeret arbejdskraft til de små og mellemstore virksomheders grønne omstilling.

Fysioterapi uden fysisk kontakt er et hit

Flere medarbejdere foretrækker online sundhedstilbud, så de bedre kan balancere arbejdstiden med aftaler hos lægen eller fysioterapeuten. Det viser tal fra Dansk Sundhedssikring.

Naturen er din hjernes ven

Nylig undersøgelse konstaterer, at aktiviteten i amygdala falder efter en 60-minutters gåtur i naturen.

Spotlys til integrations-frontkæmpere

Det er niende gang, at den særlige Basel Kamals mindepris uddeles. På 3F’s kongres i Aalborg kunne tre faglige integrations-frontkæmpere, der har gjort en helt ekstraordinær indsats for aktivt at arbejde med integration lade sig hylde i spotlyset.

Tekniske uddannelser under pres

Inden lærerne på Tech College kunne tage hul på undervisningen fredag morgen, skulle de først have overstået et rigtig svært møde.

Ny aftale kaster deltidsansatte under bussen

Den nye aftale om en arbejdsskadereform skuffer hos BUPL, Danmarks Lærerforening og Dansk Sygeplejeråd. Den vil nemlig stille mange lærere, sygeplejersker og pædagoger ringere, hvis de bliver ramt af en arbejdsskade.

Dér var der en voksen

Det begynder endelig at gå den rette vej for normeringerne i landets vuggestuer og børnehaver. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Chefen råbte ad hende, da hun fortalte, hun var gravid

Der bør være plads i alle brancher til, at de, der vil og kan skabe en familie, også kan gøre det.

Brænder du for TryOuts, #spons og reels?

Mange går med en abstrakt tanke om, hvad influencermarketing egentlig er eller en antagelse om, at influencere er uintelligente og dovne. Men mange drømmer i hemmelighed også selv om en karriere indenfor branchen – det er der nu hjælp til.

Svage sjæle vil have nallerne i din jernhest

Afsted ud over stepperne med gode cykelben og sensommerbrise i ansigtet. Man glemmer hurtigt alle bekymringer på sådan en herlig cykeltur. Men problemer er der altså nok af – cykeltyvene er igen på rov i Aalborgs gader.

Kaffe og CV-hjælp til Aalborgs veteraner

Om knap tre uger er der Jobmatchdag for veteraner i Gigantium. For at forberede dig bedst muligt vil det derfor være muligt at komme på Veteranhjemmet i Aalborg på mandag, hvor du kan få sparring, hjælp og vejledning til dit CV.

Ualmindelig trang til at få en snak med elselskabet

Hos Norlys sidder medarbejderne i kundeservice og sveder. Der er knald på, for danskerne kimer dem ned. Der bliver efterspurgt gode råd til, hvordan man kan spare på ellen, hjælp til at forstå regningerne – for kan det virkelig passe de er så høje?! – og ikke mindst spørger folk, om de ikke kan få regningen delt op i mindre bidder.

1.978 aalborgensere på tidlig pension

Siden 1. august 2021 har det været muligt at søge om ret til tidlig pension. Frem til 31. august i år har 59.000 borgere ansøgt og 43.800 fået tildelt retten. I Aalborg er tallet per 31. august 1.978 borgere, der har fået tildelt retten.

Trivsel fremfor alt

77 procent af os vurderer vores arbejdsplads positivt, hvis der er sundheds- og trivselstilbud til medarbejderne. Desuden mener 61 procent, at bevægelse med kollegerne fremmer arbejdsglæden og trivslen. Det viser tal i ny undersøgelse.

Mulighed for tilskud til digital sikkerhed

SMV:Digital genåbner den populære pulje, så danske SMV’er fra d. 13. september igen kan søge om 50.000 kr. til at styrke deres digitale sikkerhed eller ansvarlige dataanvendelse. Tilskuddet skal hjælpe med at sikre virksomheder mod ondsindede angreb

Kvinde – få succes som iværksætter

I et workshop-forløb hos Startup Club Aalborg lærer Louise Løt, som er selvstændig konsulent, underviser og ICTA certificeret coach, dig om hvordan du får succes som kvindelig iværksætter. Workshoppen starter i oktober.

Gå dig til erhvervsmæssigt netværk

Onsdag den 14. september er du inviteret til Walk & Talk på havnefronten i Aalborg. Her kan du måske komme i kontakt med din næste kunde, arbejdsgiver, kollega, eller fremtidige samarbejdspartner, når I i mindre grupper netværker.

Her kan ledige dimittender kickstarte deres vej i job

Går du ledig efter at have afsluttet din uddannelse i sommers? Jobsøgning kan være en frustrerende proces, men der er håb forude, når Aalborg Kommune inviterer ledige dimittender til Karriere BootCamp.

MatchMaking på UCN Aalborg

MatchMaking mellem virksomheder og studerende. Her får du en messe, hvor der er rig mulighed for at møde danske og internationale studerende på forskellige semestre fra en lang række business- og teknologiuddannelser.

Reduktion af beskæftigelsesområdet i Aalborg

37 millioner kroner – så meget skal beskæftigelsesområdet i Aalborg Kommune reduceres med i 2023 ifølge kommunens nye budgetdrøftelser. Det fremgår i referatet fra kommunens seneste budgetmøde.

Aalborg Kommune dumper i sagsbehandling og dialog

Vrøvl med sagsbehandlingen en alt for stor barriere for udviklingen. Ifølge de lokale virksomheder er der brug for mere dialog og bedre rammer for at drive virksomhed i Aalborg Kommune.

Revisorhjælp hos StartUp Café Aalborg

StartUp Café Aalborg er i god gang med events, der kan hjælpe dig som iværksætter. I dag holdt Michael Rieland om do’s and don’ts – i morgen sidder Carsten Lie fra virksomheden Talmennesker klar til at give dig revisorhjælp.

Lønnen afholder unge fra at vælge pædagoguddannelsen

Optaget på pædagoguddannelsen styrtdykkede i år, og langt færre unge har pædagoguddannelsen som deres førsteprioritet. Udsigten til en for lav løn er med til at afholde mange fra at blive pædagog, viser undersøgelse.

Luk landets jobcentre og gentænk systemet

Sådan lyder beskeden fra Venstres Maja Torp efter TV 2-dokumentaren “Håbløst arbejde”. Hun mener, hele systemet omkring at få folk i arbejde bør gentænkes. Ifølge Venstre skal vi have et opgør med landets jobcentre.

Der konkurreres i medarbejdertrivsel

Aalborg-afdelingen i bygge- og entreprenørvirksomheden Jorton er med i slutspurten når 3F her i september kårer Årets arbejdsplads 2022.

Frie Grønne truer Aalborg Portland

Frie Grønne har i dag afholdt sit sommergruppemøde og her annoncerer partiet store ændringer i samfundet. En af disse er rettet mod Aalborg Portland, som skal omlægges til såkaldt grøn omstilling eller dreje nøglen om

Har du input til Job og Velfærd?

Hos Job og Velfærd i Aalborg Kommune vil de gerne gøre deres arbejde endnu bedre. Derfor søger de input fra borgerne om hvad, der kan gøres bedre i afdelingen.

Aalborgensisk sneakers-trio fik hjælp til salg og markedsføring og drøner nu derudaf

Det er godt at spørge om hjælp, hvis man vil blive bedre. Derfor søger mindre nordjyske virksomheder i stort tal til EU-projektet KOMPAS Nordjysk kompetenceløft for at få kompetenceudvikling.

Welcome September afholder to events i Aalborg

International arbejdskraft er en gevinst for virksomhederne og det danske samfund, men det er svært for mange internationale at falde til i Aalborg. Det skal Welcome September være med til at lave om på.

Aalborg lokker medarbejdere i ældreplejen med særlig seniorordning

Manglen på arbejdskraft i ældreplejen kan løses ved at fastholde ældre medarbejdere med særlig seniorordning

Antallet af danske lønmodtagere stiger igen

For syttende måned i træk stiger antallet af lønmodtagere i Danmark.

Lønmodtagere skal have større befordringsfradrag

Helt almindelige lønmodtagere med langt til arbejde skal have et forhøjet befordringsfradrag til både privat og offentlig transport på grund af stigende priser.

Unge bliver iværksættere som aldrig før

Hvis der er noget, vi har her i Aalborg, så er det iværksættere. Især UCN har stor succes med at klække unge til iværksætteri. Nye tal viser, at unge vælge iværksættervejen som aldrig før.

Ny direktør for Klima og Miljø vil skabe grøn balance i Aalborg Kommune

Charlotte Heldorf Rønn bliver ny direktør for Klima og Miljø i Aalborg Kommune. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for Bæredygtig Udvikling i Region Nordjylland og ser frem til arbejdet med at løfte den grønne omstilling.

Jobcentre et oplagt sted at spare

Besparelser på landets 94 kommunale jobcentre er genstand for opmærksomhed fra politiske partier på udkig efter finansiering af nye politiske udspil

Aalborg Zoo søger formidler

Er du udadvendt, serviceminded og passioneret inden for biologi og undervisning? Måske er du endda underviser eller pensioneret underviser – så er det måske dig, Aalborg Zoos skoletjeneste leder efter som formidler.

Er det nu du skal realisere din iværksætterdrøm?

Har du over en længere periode gået og brygget på en iværksætteridé og måske her i sommeferien sat dig for, at nu skal det skisma være? Så er det god timing, for StartUp Café Aalborg er netop åben igen og fuld af nyttige gratis tilbud til dig der går og tænker i de baner.

Veteran Match 2022 med aalborgensisk deltagelse

Veteran Match, der hylder og hjælper veteraner i beskæftigelse, skydes i gang på Flagdagen 5. september. Målet er anerkendelse og jobhjælp til Danmarks veteraner. Aalborg deltager både med hyldestkampe og jobmatch.

Biseksuelle klarer sig dårligst i forhold til uddannelse, job og trivsel

En ny rapport afdækker levevilkår og samfundsdeltagelse for LGBT-personer i Danmark. Den viser, at biseksuelle er den gruppe, der generelt klarer sig dårligst målt på blandt andet uddannelse, arbejde og tilfredshed med livet.

LearnX-dagen i Musikkens Hus

Virksomheder og arbejdspladser inviteres med til en spændende foredragsdag om samarbejde, trivsel og adfærd på arbejdspladsen. Arrangementet afholdes i Musikkens Hus i Aalborg den 29. september 2022.

Kristian Thulesen Dahl har haft første arbejdsdag

Efter 28 år i politik havde tidligere formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, i går første arbejdsdag i spidsen for Port of Aalborg. Det skete med en vis portion nervøsitet og kriller i maven ifølge hovedpersonen selv.

Knap 2000 borgere på tidlig pension i Aalborg

1. august sidste år blev der åbnet for ansøgninger til tidlig pension. Dermed kan ordningen nu fejre 1-årsfødselsdag. I alt 53.300 borgere har søgt frem til d. 30. juni 2022. I Aalborg tæller det tal knap 2000 borgere.

Ansatte hos tech-giganter får løn i millionklassen

Det er ikke mange aalborgensere, der kan matche den løn, som mere end halvdelen af de ansatte hos de store tech-giganter har. Et eksempel på dette er Google, hvor halvdelen af de ansatte tjener to millioner kroner årligt.

Antallet af langtidsledige i Aalborg er rekordlavt

Aldrig før er langtidsledigheden faldet så meget på et år, som det har været tilfældet de seneste 12 måneder, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Den positive fremgang gælder i hele landet og i alle grupper – men seniorerne er fortsat hårdest ramt.

Ulla Astman bliver ny A-kasseleder hos 3F

Ved årsskiftet gik hun efter 14 år af som regionsrådsformand. Hun er fortsat medlem af Regionsrådet for Socialdemokratiet, men genopstiller ikke ved næste valg. I stedet vælger hun at dedikere sin tid til at være ny A-kasseleder hos 3F Skagerak.

Ledigheden stiger igen

Efter tallene kun er gået end ad, stiger ledigheden nu igen

Skal du ud og flyve i sommerferien – så der godt nyt.

Der kommer ikke nogen strejke blandt SAS’ 1000 piloter foreløbigt.

SAS forbereder sig på pilotstrejke

SAS indfører forebyggende tiltag for at kunne hjælpe sine kunder i tilfælde af pilotstrejke.

Ny aftale giver grobund for at flytte hele jobindsatsen til a-kasserne

Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase ser store samfundsmæssige fordele, når a-kasserne fra 1. januar 2024 overtager ansvaret for de dagpengeforsikrede ledige i de første tre måneder af ledighedsperioden.

For mange nordjyder arbejder i sommerferien

Det kan godt være svært at lægge telefon og arbejdscomputer fra sig, selv om sommerferien står for døren her i det nordjyske. Alt for mange af os kender nok det med lige at tjekke, om der er kommet en arbejdsrelateret mail. Mere end hveranden arbejder i løbet af deres ferie.

Gældsstyrelsen kan nu også inddrage lønkroner hos personer med de laveste indkomster

Omkring hver femte dansker har gæld til det offentlige. Det kan være i form af ubetalte skatter, bøder, underholdsbidrag og forsyningsafgifter. De skal nu være lettere at inddrage

Kom med til firmaturnering i Counter-Strike

Verdens mest berømte skydespil skal endnu en gang på banen, når der skal afholdes firmaturnering i Counter-Strike. En lang række virksomheder stiller til start med fyldte pistoler, når Aalborg Firmaidræt og esport-arenaen Exzentriq inviterer til den årlige firmacup.

Aalborg Kommune uddanner mere pædagogisk personale

Aalborg Kommune erfarer, at den hurtigste vej til flere uddannede voksne i dagtilbud er at uddanne pædagogmedhjælpere til faglærte pædagogiske assistenter. Ifølge nye tal kan cirka 400 nordjyske pædagogmedhjælpere uddannes på under et år.

To venstrepolitikere vil have ikke-vestlige kvinder i arbejde og gæster IFF og UCN i Aalborg på mandag

Fatma Øktem og Anne Honoré Østergaard gæster IFF og UCN i Aalborg på mandag d. 30. maj med henblik på at få ikke-vestlige kvinder i arbejde i Danmark.

Novo Nordisk nomineres til flot pris

Novo Nordisk er nomineret til CSR People Prize 2022, da lægevirksomheden er blevet bemærket for deres sociale løft for mennesker, der er på kanten af arbejdsmarkedet.

Iværksætter? – pitchdag i Nordjysk Invest

Hvis du er iværksætter, kan pitchdag i Nordjysk Invest være særdeles interessant. Her har du mulighed for at lande finansiering, relevant netværk, nye bestyrelsesmedlemmer eller måske samarbejdspartnere til din virksomhed.

Aalborgensisk fødselsdagsønske gik viralt – og i opfyldelse

Da Jonas Holdensen fra Aalborg lavede et fødselsdagsønske på Facebook, havde han nok ikke forventet, det ville gå viralt. Og slet ikke at det ville gå i opfyldelse allerede kort tid efter, det var postet, men det gjorde det.

Jobmatchdag mellem ukrainere og Aalborgs virksomheder

Ukrainere kan finde nordjyske jobs, når de 7. juni matches med arbejdsgivere, der mangler nye medarbejdere. Jobcenter Aalborg inviterer til Jobmatchdag mellem ukrainere og Aalborgs virksomheder.

Årets Lærling 2022 blev fundet i Aalborg

Da Årets Lærling 2022 skulle findes i DI Aalborg, var det 32-årige Ninna Abildgaard fra Siemens Gamesa, der løb med opmærksomheden.

Ny aftale om asbest glæder aalborgensere

Regeringen og Folketingets partier har indgået en aftale omkring en række initiativer, der skal styrke indsatsen mod udsættelse for asbest. Det glæder i Aalborg, hvor den gamle eternitfabrik er kendt for en kedelig rekord.

Kaotiske forhold hos Hjemmeplejen Nr. Tranders i Aalborg

Arbejdsdage så kaotiske og fyldte at medarbejderne ikke har tid til hverken pauser eller toiletbesøg. Det er noget af det, der er de daglige forhold hos Hjemmeplejen Nr. Tranders i Aalborg.

Strid mellem Gjøl Kro og kokkeelev

Peter Kjeldgaard er forpagter på Gjøl Kro, men flytter fra 1. juni til Aalborg, hvor han har overtaget Restaurant Rusk. Nu kan han dog slutte sin tid ved kroen af med en slem strid mellem kroen og en kokkeelev.

‘Vi Cykler Til Arbejde’ – Nordjylland halter

Til maj kører klassikeren “Vi Cykler Til Arbejde” endnu en gang ud på de danske veje. Rigtig mange er allerede meldt til, men Nordjylland halter lidt. Skal du også have fundet lycra og cykelhjelm frem, så du er klar til maj?

Hybrid eller eldrevet firmabil? – få ladestander og el som et skattefrit personalegode

I Nordjylland er salget af elbiler kraftigt stigende. Det har hidtil dog været meget udfordrende at finde et sted at lade bilen op. Det hjælper heldigvis efterhånden på det, men nu kan du få skattefordele, hvis din arbejdsgiver betaler for at installere en ladestander på din private bopæl.

Nordjyske seniorer har succes på arbejdsmarkedet

De nordjyske seniorer i aldersgruppen 50-59 år kan prale af rekordlav ledighed. De fylder kun 2,1 procent i statistikken og har dermed langt lavere ledighed end de andre aldersgrupper over 24 år. Dansk Industri kalder det en stor succeshistorie.

Ny jobbank til pensionerede pædagoger

Som vi har fortalt om flere gange, er der kommet rigtig mange ukrainske flygtninge til Nordjylland. Det sætter pres på institutioner og pædagoger. Derfor har Pædagogernes fagforening, a-kasse og pensionsselskab oprettet en jobbank til pensionerede pædagoger.

Bliv dyrepasserelev i Aalborg Zoo

Ønsker du at arbejde med dyr, og kunne du ikke tænke dig noget bedre end at gøre det i Aalborg Zoo? Så er det din heldige dag. Aalborg Zoo søger to styk dyrepasserelever til opstart 1. juli til arbejde i afdelingerne Afrika, Regnskov og Rovdyr.

Offentligt forsørgede flytter væk fra Aalborg

Personer, der står uden for arbejdsmarkedet og er på offentlig forsørgelse, flytter fra by mod land, viser ny kortlægning. I Aalborg viste kortlægningen en negativ nettotilflytning på -0,1 % offentligt forsørgede 25-64 årige i løbet af 2020 og første halvdel af 2021

Ledigheden blandt social- og sundhedsansatte er historisk lav

I Aalborg er ledigheden blandt social- og sundhedsassistenter på 0,9 % mod 2,5 % i 2012. Det samme billede tegner sig blandt social- og sundhedshjælpere med 2,7 % mod 3,7 % i 2012. Landsdækkende er ledigheden blandt social- og sundhedsansatte historisk lav.

For mange går stadig syge på arbejde

Én af de ting vi lykkedes med under corona var, at få sygdom væk fra arbejdspladsen. Vi blev hjemme, når vi var syge. Desværre ser problemet ud til at vende tilbage. For mange danskere går igen syge på arbejde i stedet for at blive hjemme.

Godt nyt til ledige seniorer: Forbud med at spørge til alder

Ledige seniorer oplever i stor stil at blive valgt fra på grund af deres alder. Derfor kan de nu hilse et nyt vedtaget forslag velkommen, hvorved det nu er blevet forbudt for en virksomhed at kræve alder opgivet ved ansøgning.

Pædagogmangel – akut brug for en national rekrutteringsplan

Der er pædagogmangel overalt lige nu. 4.800 gange har daginstitutioner, SFO’er, klubber og skoler gået forgæves for at finde en kvalificeret medarbejder på bare et halvt år. BUPL efterlyser en national rekrutteringsplan for at imødekomme problemerne.

Nordjysk Iværksættermarked 2022

Fredag den 20. maj 2022 kl. 14.00 – 19.00 vender Nordjysk Iværksættermarked tilbage. Hvis du er UCN eller AAU iværksætter, kan du få en gratis stand, hvor du kan markedsføre og sælge dine produkter eller services samt netværke med andre iværksættere.

Social kontrol i forbindelse med valg af fagforening

Næsten 2 million danskere er medlem af en fagforening. En undersøgelse viser, at op mod 300.000 af dem udelukkende er medlem af den pågældende grundet en følelse af at være tvunget til det, dette gør sig især gældende for 3F, HK, FOA og Dansk Metal som mange nordjyder er medlem af.

Rapporten “Arbejdslyst gør samfundet rigere” er netop udgivet

Hvis danskernes arbejdslyst bliver bare ét point højere på en skala på 0-100, så er der hele 47,6 milliarder kroner at hente til det danske samfund. Det viser den nye rapport ”Arbejdslyst gør samfundet rigere,” som Krifas Videncenter for God Arbejdslyst står bag sammen med Kraka Advisory. Det er tredje rapport i et stort forskningsprojekt, og det er første gang, der på denne måde bliver sat kroner og ører på samfundsværdien af arbejdslyst. – Vi er i Krifa meget stolte af at være med til at udbrede denne vigtige viden om arbejdslyst, siger Eik Dahl Bidstrup, der er formand i … Læs Mere

Drømt om at træne AaB? Her er din chance!

AaB Akademiet søger lige nu nyt blod på trænerteamet med start hurtigst muligt. Har du altid gået med en drøm om at træne dit helt eget fodboldhold? Har du alt for ofte følt at træneren aldrig instruerer spillerne ordenligt i de taktikker der virker, og giver det dig et adrenalin kick, så snart du ser holdet løbe? på banen? Hvis denne beskrivelse passer på dig, så har du lige nu den store chance for at bevise dit værd overfor AaB Akademiet. AaB Akademiet søger nemlig netop nu en ny assistenttræner til AaB’s U/19 Ligahold med opstart snarest muligt. Ganske vist … Læs Mere

Du kan blive trainee til Tall Ships Races: Få en fed oplevelse

Tilmeld dig, hvis du er 15-25 år gammel og få en oplevelse for livet Tall Ships Races er efterhånden er relativt konstant tilbagevendende fænomen i Aalborg. Har du overvejet hvordan det må være, at være ombord på et af skibene, så har du nu chancen for at prøve det selv. “Det er rart at komme lidt væk hjemmefra” Anders Bimdgaard. der bor i Fjerritslev, er en af de unge, der har været igennem forløbet, han har følgende udtalelse til Aalborgnu om oplevelsen: “-De første par dage til søs var lidt hektiske, fordi folk lige skulle finde deres plads på skibet, … Læs Mere

Studenterhuset søger nye medarbejdere

Har du erfaring med at stå bag en bar og har du lyst til at indgå i et team, der involverer frivillig arbejdskraft? Så er det måske dig, vi søger som Studenterhusets nye cafémedarbejder. Vi søger 4-5 engagerede og motiverede cafémedarbejdere, som skal være bartendere, oplære frivillige og være en del af vagtplanlægningen. Lyder det som noget for dig? Eller kender du måske den rette? Så læs meget mere lige her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5537124 Ansøgningsfrist: Torsdag d. 3. marts!

Nordjyllands Politi søger kommunikationsstuderende med skarp pen

Vi søger en skarp kommunikationsstuderende Kender du nogen, der har en knivskarp pen, som skriver kort, klart og rapt? Har de lyst til at skrive til offentligheden på Facebook, Twitter, politi.dk og politiets intranet? Og kan de arbejde i en travl afdeling, hvor prioriteringerne ofte skifter? Så tag dem gerne i kommentarfeltet – vi leder nemlig efter politikredsens nye kommunikationsstuderende. Som kommunikationsstuderende får du et stort ansvar, da du skal servicere politikredsens profiler på de sociale medier Twitter og Facebook og skrive andre tekster til offentligheden, fx uddrag fra døgnrapporten. Det vil derfor være en fordel, hvis du er på … Læs Mere

Kom til inspirationsmøde hos De Frivilliges Hus

Sidder du og savner du noget at lave i din fritid? Så kom med til inspirationsaften i De Frivilliges Hus, og få et overblik over de mange muligheder for at lave frivilligt arbejde her i Aalborg og omegn. Her byder De Frivilliges Hus igen indenfor til et af deres populære inspirationskurser. Kom og hør spændende oplæg, dialoger og konkrete idéer til hvordan og hvor, du kan blive en del af det frivillige sociale arbejde og forskellige sociale fællesskaber i Aalborg og omegn. Inspirationsmødet finder sted tirsdag d. 8. marts fra kl. 17.00-20.00.Du finder De Frivilliges Hus på Hadsundvej 35, her … Læs Mere

Arbejdsgruppe mod sexisme og diskrimination i nattelivet

En arbejdsgruppe mod sexisme og diskrimination i nattelivet har tidligere været stablet på benene i det Aalborgensiske. Den er dog undervejs blevet nedprioriteret, men nu hiver Enhedslisten den igen op til diskussion. Den havde i sin tid til hensigt at bekæmpe sexisme og diskrimination i nattelivet, hvilket nu virker til at være blevet mere relevant end nogensinde. En sådan arbejdsgruppe mod sexisme og diskrimination i nattelivet blev sammensat af politi, Aalborg kommune og private borgere. Men den gik i sin tid i sig selv igen på grund af mangel på tovholdere. Nu er der imidlertid blevet pustet nyt liv i … Læs Mere

Kalder alle fotografer: Skal dit foto pryde hos Aalborg Kommune?

Aalborg Kommune søger lige nu et nyt coverbillede – og du kan blive den heldige! De lyse tider er endelig atter på vej, og man kan så småt fornemme foråret pible frem, mens vinteren takker af for denne gang. Dette vil Aalborg Kommune fejre på en hel særlig måde. Det er nemlig tid til lidt forårsfornyelse i det æstetiske på kommunens Facebook-side – og i den forbindelse står de og mangler netop din hjælp. Det betyder ikke det store, om du er hygge-fotograf eller telelinse-ninja, så længe du har lyst til donere dit foto, og altså har ét UDEN sne … Læs Mere

Aalborg Kommune søger varme hænder

FLERE ERFARNE VARME HÆNDER: Vi søger pensionister og efterlønnere.Er du pensionist eller efterlønner med erfaring fra sundhedsområdet? Så har vi brug for dine varme hænder i de kommende måneder. Du bestemmer selv, hvornår og hvor meget du vil arbejde. Du får selvfølgelig løn, som IKKE bliver modregnet i din pension eller efterløn OG uendelig taknemmelighed.fra dine mange nye kolleger, som lige nu mangler erfarne varme hænder på plejehjem, i hjemmesygeplejen og hjemmeplejen. Læs mere på www.aalborg.dk/varmehænder

En hverdag med smil, kram og masser af gode historier: Bliv frivillig i Learning Club

Vil du gøre en forskel for udsatte børn og unge, og hjælpe dem med at tro på sig selv, og udvikle deres stærke potentialer? Organisationen Lær for Livet søger lige nu frivillige kræfter til deres Learning Club i Aalborg. Siden 2013 har Lær for Livet og Aalborg Kommune arbejdet for at styrke udsatte børns faglige, personlige og sociale kompetencer, så de på sigt kan gennemføre en ungdomsuddannelse. Dette er fundamentet i Learning Club Aalborg. Learning Club arbejder med at ruste deres Learning Kids til at mestre hverdagen i skolen, ved at bidrage til en øget lyst til læring, samt styrke … Læs Mere

Corona har skubbet til reglerne for hjemmearbejde

I lyset, eller skyggen om man vil, af Covid-19 og forventningen til fremtidens arbejdsmarked, så lempes reglerne nu for arbejdsstationer. Efter to år med hjemarbejde for mange danskere under covid-19 pandemien og med udsigten til, at det vil blive betydeligt mere brugt fremadrettet, så lemper Folketinget nu reglerne for hjemmearbejdspladser. Der er bred politisk opbakning til nye regler for hjemmearbejde. Fremover vil særlige skærmregler først gælde efter mere end to dages regelmæssigt skærmarbejde, og i højere grad tilgodese ansatte med skiftende arbejdssteder Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) udtaler i den forbindelse: “Jeg er glad for, at vi nu har fundet en … Læs Mere

Hver femte dansker fik det dårligere i 2021

2021 gav store stigninger i alvorlige psykologsager, og hver femte dansker vurderer, at deres mentale sundhed blev forværret. Det viser en opgørelse over psykolog-forløb hos Gjensidige samt en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige. At den usikre tid under covid19-pandemien har betydet store ændringer for mange danskere kommer næppe som en overraskelse for mange. Men at hver femte dansker ligefrem har fået det dårligere, det bakkes desværre op af store stigninger i angst- og depressionssager blandt Gjensidiges kunder. Tidligere var stress den dominerende årsag til, at flere tusinde kunder hos Gjensidige årligt fik hjælp hos psykolog, men … Læs Mere

Få overblik over ArbejdsLIV(et) i Aalborg

Kommer snart. MinByAalborg samler alt der er værd at vide om arbejde i Aalborg Kommune.

Ældreplejen i Aalborg: Akut brug for uddannede hjælpere

Aalborg Kommune søger netop nu akut hjælp til ældreplejen. Hvis du er uddannet sygeplejerske eller indenfor SOSU, så er der lige nu rigtig gode jobmuligheder. “Giver en varm hånd – så giver vi en gulerod”. Sådan lyder det i et opslag på Aalborg Kommunes officielle Facebook-side. Opslaget efterlyser hjælpende hænder til ældreområdet i kommunen. Hvorvidt du allerede er ansat i Aalborg Kommune, arbejdsløs eller noget helt tredje har ikke betydning her. Det eneste krav er, at du er klar til at kunne tage nogle ekstra vagter, og at du har fuldendt en uddannelse som enten sygeplejeske eller indenfor SOSU, som … Læs Mere

Børnehaver er pressede: Næsten halvdelen af personalet mangler

Der er fortsat stor fravær hos personalet i daginstitutionerne. Dette får Aalborg Kommune til at må tænke ud af boksen, hvis alle institutioner fortsat kan holde åbent. Det står hårdt til for Aalborg Kommunes børnehaver, vuggestuer og andre dagtilbud. Grundet det manglende personale, er daginstitutionerne lige nu så hårdt pressede, at de har svært ved at få alt tingene at hænge sammen. Smitteantallet er fortsat højt i landet, inklusiv det nordjyske. Men det er ikke kun Corona-sygemeldinger alene, der er skyld i de manglende pædagoger. Det er ligeledes store dele af personale, der må blive hjemme i isolation pga. nærkontaktskarantæne. … Læs Mere

Vil du tjene penge på sjov, leg og tegning?

Er du til leg, kreativitet og tumlen? Så er der lige nu gode jobmuligheder. Aalborg Kommunes vuggestuer og børnehaver søger med lys og lygte efter vikarer. Det er ikke så vigtigt, om dine kunstneriske evner ikke rækker til meget andet end, at tegne pindemænd og folde papirsflyvere. Men er du til gengæld god til at lytte til, snakke med og hjælpe børn med at lege, tegne, cykle, tumle og grine sammen med deres venner? Så vil Aalborg Kommune rigtig gerne høre fra dig snarest, med udsigt til et job. I et officielt opslag på Facebook, søger Aalborg Kommune nemlig netop … Læs Mere

Kategorier

Nyheder fra JobLIV

Seneste nyheder

Virksomheder