Indstil et nordjysk initiativ til Danskernes Idrætspris

Årets bedste idrætsinitiativ belønnes med 100.000 kr.

Er det i år, det er et idrætsinitiativ fra Nordjylland, der skal vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med? Måske, men det kræver indstillinger af gode, lokale idrætsinitiativer på www.danskernesidrætspris.dk.

Sidste år løb Vodskov skytteforening og deres handicapvenlige skydecenter med den nordjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris, men kom ikke videre til landsfinalen og med i DR’s store liveshow. Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund, der nu ruller den landsdækkende kampagne ud. Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.

Alle i Nordjylland kan frem til 29. september kl. 12 indstille en kandidat til Danskernes Idrætspris. Prisen skal gå til det bedste initiativ i idrætsdanmark 2017. Det kan for eksempel dreje sig om en lokal idrætsforening, der yder et ekstraordinært stort arbejde, eller nogen som tilbyder en anderledes form for idrætsaktivitet. Det kan også være en forening, der i særlig grad har formået at engagere et lokalsamfund omkring et banebrydende idrætsinitiativ.
Bemærk, at Danskernes Idrætspris ikke kan gives til en enkelt person.

”Der sker jo en masse i idrætsdanmark, hvor mange trænere og ledere med store og små initiativer er med til at udvikle dansk idræt. Jeg håber derfor, at mange vil benytte sig af muligheden for at indstille en kandidat til Danskernes Idrætspris. Bare indstillingen i sig selv er jo et skulderklap. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse alle indstillingerne”, siger badmintonspilleren, Christinna Pedersen, OL-sølvvinder fra Rio, der sidder med i dommerpanelet for P4 Nord.

Også gerne små initiativer
”Når jeg er rundt i landets idrætsforeninger, kan jeg se masser af eksempler på, at trænerne og foreningslederne følger med udviklingen og tænker nyt. Derfor forventer jeg også, at der igen i år kommer en masse indstillinger til Danskernes Idrætspris”, fortæller DIF’s formand Niels Nygaard.
”Danskernes Idrætspris er jo netop en pris, der hædrer nytænkningen og udviklingen af dansk idræt, og det er vigtigt for mig at understrege, at selv små initiativer i den lokale forening kan komme i betragtning til de 100.000 kr., der følger med prisen”.

Når alle indstillingerne er i hus, udpeger en lokal dommerkomité de tre bedste idrætsinitiativer, hvorefter alle kan stemme på deres favorit.
I dommerkomitéen for P4 Nord sidder DIF ambassadør Christian Bang, der er formand for håndboldafdelingen i Strandby-Elling IF, Christinna Pedersen, badmintonspiller og OL-sølvvinder fra Rio samt P4-journalist Bendt Godtberg.

De regionale vindere går videre til den landsdækkende finale, og den endelige vinder afsløres som nævnt ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018 i Herning. Med prisen følger 100.000 kroner.

Sidste år indstillede danskerne i alt 234 initiativer til Danskernes Idrætspris. Næsten 10.000 danskere deltog i afstemningen på landsplan.

Danskernes Idrætspris er naturligvis også på Facebook. Søg efter #dkidrætspris.

Fokus på lokalt idrætsinitiativ
e-Boks, der er partner i samarbejdet omkring Danskernes Idrætspris, har udviklet en app til deres mange brugere. I den vil der være en opfordring om at gå ind og indstille en kandidat til Danskernes Idrætspris.

”Gennem vores populære app kan vi få endnu flere danskere gjort opmærksomme på Danskernes Idrætspris og muligheden for at sætte fokus på et lokalt idrætsinitiativ. Vi har gennem mange år støttet aktiviteter i idrættens verden og med prisen, kan vi være med til at hylde alle de mange fantastiske initiativer, der er med til at holde alle danskerne sunde og i god form”, siger Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

DR’s regionale P4-stationer sætter i den kommende tid fokus på prisen og på de projekter, der vil ind og blande sig i opløbet.

”Idrætsforeningerne er en bærende pille i den danske kultur – og det samler danskere i alle aldre landet over. Derfor er det naturligt, at vi på P4-stationerne er med til at sætte fokus på en pris, der hædrer nytænkningen og udviklingen af dansk idræt. P4 er Danmarks mest lyttede radio, og vi håber, at de mange lyttere vil hjælpe os med at finde frem til de bedste idrætsinitiativer til inspiration for andre,” siger Tina Kragelund, redaktionschef på P4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *