Husk sikkerheden når du fisker

Når du er ved, i eller på vandet, så er sikkerhed det vigtigste. Det gælder både for børn og for voksne, at man skal have uendelig stor respekt for vand. Vand kan nemlig være lunefuldt – det kan skifte humør ret pludseligt. Det kan være vildt, og det kan være koldt.

Hvis du er fisker, så opholder du dig nok i nærheden af vand på forskellige tidspunkter af døgnet og af året. Derfor ser du vandet i alle dets temperamenter. Det er med til at give dig den nødvendige respekt for det. Du bør derfor altid tage dine forholdsregler, når det kommer til sikkerhed og vand.

Beskyt dig mod vandets luner

Der er flere forholdsregler, du kan tage, når du fisker. Er du langt ude på havet, så kan du have en redningsvest eller en overlevelsesdragt på. Det giver dig god sikkerhed. Er du ikke så langt ude fra kysten, så kan en flydedragt være det helt rigtige.

En flydedragt er meget praktisk. Den er ikke tyk og ubekvem, som en redningsvest kan være, og den er ikke tung og hæmmende for dine bevægelser, som en overlevelsesdragt kan være, og så kan den beskytte dig imod vandets kulde i op til halvanden time. Du skal derfor sikre dig, at du ikke er længere væk fra kysten, end du kan nå at komme tilbage til land eller blive reddet inden for den periode.

Flydedragter er ikke ubekvemme at have på. Det er nærmest som at have en flyverdragt på, og den kan da også beskytte dig imod vind og vejr, når du er ude på vandet. 

En flydedragt giver dig tryghed

Når du har en flydedragt på, så giver det dig en ekstra tryghed. Især hvis du er alene ude i en båd, en kano eller en kajak er det vigtigt, at du garderer dig imod eventuel ulykker ved at have sådan en heldragt på. Alt kan jo ske, og når du er på vandet, så kan konsekvenserne ved et uheld eller en ulykke være ekstra fatal.

Med en flydedragt er du sikret i tilpas lang tid, hvis du vel at mærke ikke er alt for langt væk fra kysten. Sørg for at have sådan en beskyttelse på, når du sejler ud på vandet. Selv om du både er en habil svømmer og meget søstærk, så kan alle jo risikere at komme ud for et uheld, der medfører, at du ufrivilligt ender nede i vandet.

Hvis du skulle blive akut syg, fartøjet vælte eller blive læk, så kan gode råd være dyre. Giv dig selv den tryghed det kan give at have en flydedragt på. Det øger dine chancer for at klare sådan en eller en lignende krisesituation.

Kun en tåbe frygter ikke havet. Derfor bør du til hver en tid være beredt i forhold til eventuelle nødsituationer. En god og fornuftig måde at være det på er ved at tage en flydedragt på som en del af dine rutiner, når du sejler ud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *