Nyheder fra ForeningsLIV

Fuld musik og søde sager, når penge skal overrækkes

Traditionen tro bliver overskuddet fra DSB’s lille modelbane igen i år uddelt på banegården i Aalborg med fuld musik og søde sager.

21 timer om måneden som frivillig

Kombinationen af at gøre en forskel for andre og bruge sine kompetencer er den primære drivkraft for, at næsten 40.000 frivillige i gennemsnit bruger 21 timer hos organisationen hver måned. Det viser tal for frivillige hos Røde Kors.

Ny chef for Aalborg Karneval

Den 1. december tiltræder Chris Kroer Jensen stillingen som chef for foreningen bag det traditionsrige karneval i Aalborg. Han kommer med stor erfaring indenfor eventbranchen og skal nu være med til videreudvikle og lægge strategien for Nordeuropas største karneval

BørneTelefonen har haft et travlt år

Hver tredje samtale på BørneTelefonen om natten handler om psykisk mistrivsel. Det er især selvmordstanker og selvskadende adfærd, der fylder, viser ny analyse af samtalerne fra det første år med døgnåben på BørneTelefonen.

Støt Danske Hospitalsklovne med Lidl

Til jul kan du støtte Danske Hospitalsklovne og det lokale foreningsliv ved køb af til- og fra julekort, hvor du samtidig kan skrabe dig til en ganske stor ekstra julegave. Som hovedsponsor for julelotteriet har Lidl bidraget til initiativet.

Sparekassen Kronjylland støtter Dansk Blindesamfund, Aalborg

Med fokus på fællesskab har Sparekassen Kronjylland uddelt i alt 300.000 kr. til 10 foreninger og organisationer, der alle er med til at inkludere og rumme mange forskellige mennesker. I Aalborg har Dansk Blindesamfund modtaget 70.000 kroner fra puljen.

Dansk Vegetarisk Forening har fået særlig hæder

Hvert år anbefaler den amerikanske evaluator Animal Charity Evaluators et mindre antal velgørende organisationer over hele verden. I år har en dansk forening fået anerkendelsen som en af de mest effektive til at hjælpe dyr

Giv en ged – giv en flyverdragt

Folkekirkens Nødhjælp udvider den populære ’Giv en ged’-kampagne med en ny velgørenhedsgave. Den nye gave hedder ‘Giv en flyverdragt’ og skal hjælpe sårbare ukrainske familier igennem den iskolde vinter.

Julehjælp slår trist rekord i Nordjylland

Nordjyske familier er trængte på økonomien. Det betyder, at landsdækkende har over 9.700 familier indtil videre søgt om julehjælp hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark – heraf 1.200 i Nordjylland. Det er flere end sidste år, og ansøgningsfristen er først torsdag den 24. november.

Aalborgs ildsjæle kæmper om pris fra Y’s Mens Club

Danmarks ældste lokalafdeling af den verdensomspændende organisation Y’s Mens Club kan i år fejre 75-års jubilæum. Det markerer organisationen med uddelingen af 100.000 kroner til et lokalt, velgørende formål. Vinderen skal findes mellem tre kompetente organisationer.

Indstil en frivillig ildsjæl til ny pris

Velliv og DIF er gået sammen om at hylde idrættens hverdagshelte. Det er prisen til dem, der går forrest og bidrager til sammenholdet i de danske idrætsforeninger. Engagerede og passionerede frivillige, som med deres ekstraordinære store indsats sikrer et aktivt socialt fællesskab.

Kongerslev er en inspirationskilde for andre landsbyer

Kongerslev er dette års modtager af Aalborg Kommunes landdistriktspris på grund af byens målrettede og innovative tilgang til byudvikling og tiltrækning af nye indbyggere. Ifølge Aalborg Kommune er Kongerslev blevet en inspirationskilde for andre landsbyer i kommunen.

Center for Dansk Jazzhistorie – med jazz i hjertet

Center for Dansk Jazzhistorie rummer mere end blot musik. Kulturstedet står solidt på fire ben, der alle er betinget af hinanden. Stedet er både en åben kulturinstitution, et arkiv, et videnscenter og ikke mindst live-scene for aktuel musik.

Lokal genbrugsbutik støtter socialt udsatte børn og unge

Vidste du, at når du gør et godt køb i Genbrugsbutikken på Sundsholmen, så er det ikke kun godt for klimaet og din egen pengepung. Det hjælper også socialt udsatte børn og unge.

Foreningsliv er medicin mod mistrivsel

DUF, DIF og DGI mener, at en ny regering skal styrke og sikre lettere adgang til frivillige foreningsfællesskaber, som er det bedste middel mod mistrivsel hos danskerne.

Knæk Cancer med Kræftrådgivningen i Aalborg

Har du været i en kræftrådgivning før? Kræftrådgivningen i Aalborg slår den 27. oktober dørene op for interesserede – og herefter vil sangskriver Ester Haslund-Gjerrild synge egne sange.

Kulturministeren kom forbi

Landets kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen kiggede forbi MinByAalborg og gav sit bud på, hvordan kulturen kommer helskindet igennem endnu en krise

Sunde fællesskaber og motivation

Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune inviterer til “Temaaften om sunde fællesskaber & motivation – nutidens og fremtidens unge”. Arrangementet er for foreningsrepræsentanter, samarbejdspartnere og politikere med en interesse for unge i foreningslivet.

Kvisten vil forebygge byttedating

Den frivillige sociale organisation Kvisten har fået midler til at forebygge byttedating blandt unge. Her i Aalborg har unge udsatte allerede lært meget Kvistens rådgivningstilbud til unge, hvorfor der er glæde over det nye økonomiske tilskud

Kvistens Taskforce bryder tavsheden om seksuelle overgreb i Aalborg

Kvistens Taskforce fortæller om at leve med senfølger efter seksuelle overgreb som barn eller ung. Det gør de til et foredrag onsdag den 26. oktober på Aalborg Bibliotek.

Årets Lokale Forening i Nordjylland

Det er tid til, at Årets Lokale Forening i både Danmark og de forskellige regioner skal kåres. Det er dig, som borger, der stemmer og i sidste ende bestemmer, hvem der kommer i top 20 og skal vurderes af en jury. Er din forening på listen?

Kategorier

Nyheder fra ForeningsLIV

Seneste nyheder

Virksomheder