Nyheder fra FerieLIV

Gode råd til en mere sikker ferie

Skal du afsted til sydens sol eller suse på pisterne eller noget helt andet? LB forsikring står klar med gode råde til en mere sikker vinterferie.

Op til 13.000 kroners forskel i kørselsomkostninger på populære kør-selv-skiferiemål

Spar Nord og Bilbasen har undersøgt kørselsomkostningerne for rejser til fem populære europæiske skisportssteder, og heraf fremgår det blandt andet, at kør-selv-rejsen til franske Val Thorens koster op mod 16.500 kroner.

Husk sikkerheden på skibakken

De kommende uger går det for alvor løs på skipisterne. Før du spænder skiene på og suser afsted, deler SOS International sine bedste råd til en sikker skiferie.

Ny kortlægning over Grønland

For første gang siden 80’erne er der blevet produceret nye kort over Grønland. Nu er den første samlede kortlægning af Grønland nogensinde afsluttet, og kort og data er frit tilgængelige.

Ny rute åbner til sommer – fra Aalborg til Canada

Det er ikke mere end tre år siden, at PLAY blev grundlagt, men selskabet kan allerede bryste sig af 31 destinationer i Europa og USA, der er forbundet af Keflavik Lufthavn i Reykjavik på Island. PLAY har indtil nu haft fire nordamerikanske destinationer i Nordamerika, men nu sætter selskabet en ny knappenål i Toronto, Canada.

Skiferie? Så skal du i gang nu

Det er nu, du skal i gang med at træne op til skiferien, hvis du vil forebygge de typiske skader, der hvert år bliver en del af mange danskeres skiferie. Rådet er, at du skal starte med træning minimum 5 uger før skiferien, og hvis du skal afsted i uge 7, så er det i dag.

Islandske PLAY lancerer ruter fra Aalborg til USA

Det islandske flyselskab, PLAY, der i særlig grad er kendt for sine lavprisflyvninger, præsenterer i dag tre nye ruter, der skal flyve jyder og fynboer til Island og USA. De tre ruter er dermed en betragtelig udvidelse af PLAY’s aktivitetsniveau i Danmark, der hidtil kun har omfattet flyvninger ud af København.

Stærkt rejseår hos nordjysk rejsebureau fejres med 15 nye destinationer

Året går på hæld, og i den forbindelse kan det nordjyske rejseselskab NILLES Rejser se tilbage på et 2022, der har budt på særdeles høj rejseaktivitet og et yderst tilfredsstillende resultat.

Er du blandt de særligt udsatte på skiferien?

Sidste år hjalp SOS Internationals alarmcentral for rejseassistance mere end 1.000 danskere, der var kommet til skade på skiferien, og særligt én målgruppe er udsat. Her får du gode råd til, hvad du kan gøre for at forebygge en skade på årets skiferie.

Har du del i de mange milliarder til gode i feriepenge?

741.000 danskere har sammenlagt 3,7 mia. feriepenge til gode for ferieåret 2021/2022. Det er en god idé at tjekke, om du har feriepenge til gode. Hvis du er blandt de 741.000 danskere, skal du holde ferien inden den 31. december 2022.

Det kan koste dyrt at rejse på skiferie uden ansvarsforsikring

Skal du til Italien på skiferie, så husk ansvarsforsikring. En bøde på 150 euro og fratagelse af liftkortet. Det kan blive konsekvensen, hvis du ikke har en gyldig ansvarsforsikring, når du spænder skiene på i Livigno eller et af de andre populære skisportssteder i Italien.

Ting du bør vide, hvis du rejser til Qatar

Fodboldfans, der rejser til VM i Qatar, skal forholde sig til mere end landsholdets præstationer og stillingen i turneringen. SOS International minder om, at der er grænser for, hvad rejseforsikringen kan hjælpe med.

Stadig stor rejselyst hos danskerne

Til trods for stigende energipriser og dyrere leveomkostninger oplever rejsebureauer fortsat stor efterspørgsel på charterrejser til vinter. Dog vurderer økonomer, at den stigende inflation med tiden vil påvirke både turismebranchen og oplevelsesindustrien.

Folk strømmede til uhyggeligt hyggelig Halloween

I efterårsferien var der masser af mennesker, som besøgte Aalborg Zoos Halloweenfejring med dyrene i fokus. Det resulterede i en besøgsrekord med over 4000 gæster i den lokale zoologiske have to dage i træk.

Hvad gør du, når din bagage er forsinket?

Skal du ud og nyde én af de mange afgange fra Aalborg Lufthavn, men er blandt de seks ud af ti danskere, der ikke er klar over, hvem der egentlig står med ansvaret, hvis bagagen på rejsen bliver forsinket? Så er der nu hjælp at hente.

Fra Aalborg til Fårup Sommerland på 45 minutter

Efterårsferien er over os med alle sine oplevelser, familiære sammenkomster og finurligheder. Hvis ikke du allerede har det i kalenderen, kan du med NT komme direkte fra Aalborg Busterminal til Fårup Sommerland på under 45 minutter.

Monster-slime og kælespøgelser

Til denne mørke, klamme efterårstid hører i sandhed ulækker og uhyggelig pynt. Tirsdag og torsdag i efterårsferien åbner Aalborg Historiske Museum et gruopvækkende værksted for børn.

Forlæng levetiden på dit gruopvækkende græskarhoved

Du kender det måske, du har lige siddet og brugt oceaner af tid på at lave det helt rigtige ansigtsudtryk på dit Halloween-græskar. Der går ét døgn, og så er det gået i forrådnelse.

Sæt farve på efterårsferien hos Kunsten

Efterårsferie på Kunsten byder på sjove og kreative aktiviteter for hele familien, nye udstillinger og børnefavoritter i brasseriet.

Strejke i Frankrig kan ødelægge din bilferie

Efterårsferien banker på for de rejselystne nordjyder. Til trods for inflation og krise skal mange danskere på bilferie, men strejke i Frankrig kan gøre det svært at komme hjem igen

Dyrenes Beskyttelse: Lad sælerne være i fred

Efterårsferien står for døren, og Dyrenes Beskyttelse oplever en markant stigning i opkald til deres vagtcentral i ferietiden. Det er særligt sæler, der ligger alene på stranden, som får folks opmærksomhed. Dog er dyrene sjældent i nød.

Kategorier

Nyheder fra FerieLIV

Seneste nyheder

Virksomheder