Nyheder fra FamilieLIV

Sneen daler atter i Nordkraft

For 3. år i træk daler julesneen ned i Nordkrafts store Kedelhal. I et herligt vinterlandskab falder sneen i små og store byger hver dag mellem kl. 16 og 20, så er du én af dem, der savner julesneen for at komme helt i julestemning – så kom til Nordkraft.

5.b på Vestbjerg Skole har vundet #digitalpænt

Tirsdag ved middagstid blev 5.b på Vestbjerg Skole i Vestbjerg overrasket med nyheden om, at de havde vundet Telenors skolekonkurrence #digitalpænt i Region Nordjylland. Præmien lød på 10.000 kr. til en fælles klasseoplevelse.

Flere hunde på internat end tidligere

Midt november blev der indleveret 12 hvalpe, som ejer ikke kunne finde nyt hjem til. Hvor det tidligere var sjældent, at Dyreværnet fik tre måneders hvalpe ind, er der nu en del, der bliver indleveret. Avlerne har svært ved at sælge deres avl og beder derfor Dyreværnet om hjælp.

En slikbutik er en slikbutik, ikke?

Måske ikke? Hos Candylicious går man i hvert fald anderledes til værks, når det kommer til at svare på spørgsmålet: Hvad kan man få i en slikbutik?

Vodskov Dyreklinik tilbyder VetPlan

For mange mennesker kan det tit være en stor udskrivning at komme til dyrlægen med deres kæledyr. Derfor kan det være en fordel at få en abonnementsløsning, hvor der betales et mindre månedligt beløb og samtidig kan du tage trygt til dyrlægen uden at være nervøs for en stor ekstra regning.

Aalborg Budolfi Apotek melder klar til influenzavaccine til børn

Flere nordjyske apoteker melder sig nu klar vaccinere børn mellem 2 og 6 år mod influenza. Dermed er det muligt både på regionens vaccinationscentre og hos deltagende apoteker og praktiserende læger.

Læs sammen: Ny kulturel dynamo for møder mellem unge

Til januar får Aalborg en ny social kulturflade for de 18-29 årige. Den er for dig, der har mod på at møde andre unge gennem kultur og fiktion.

BørneTelefonen har haft et travlt år

Hver tredje samtale på BørneTelefonen om natten handler om psykisk mistrivsel. Det er især selvmordstanker og selvskadende adfærd, der fylder, viser ny analyse af samtalerne fra det første år med døgnåben på BørneTelefonen.

Smart Parat Svar skydes i gang

Findes Danmarks klogeste 6. klasse i Aalborg? Et tilløbsstykke for de nuværende 6. klasser tager sin begyndelse i starten af december. Quizzen er en ærefuld konkurrence, som hvert år kårer Danmarks klogeste 6. klasse efter en hård dyst over flere runder.

Børn spreder juleglæde i en presset tid

Flotte og farverige motiver som et stjerneskud, et vinkende juletræ og et hjerte pryder årets julemærker fra Blå Kors Danmark. Julemærkerne er tegnet af børn fra Familienetværket, som er sociale fællesskaber i partnerskab med lokale kirker.

Giv en ged – giv en flyverdragt

Folkekirkens Nødhjælp udvider den populære ’Giv en ged’-kampagne med en ny velgørenhedsgave. Den nye gave hedder ‘Giv en flyverdragt’ og skal hjælpe sårbare ukrainske familier igennem den iskolde vinter.

Mere genbrug under juletræet i år

De stigende priser og den økonomiske usikkerhed gør at flere overvejer at putte genbrug under juletræet i år end tidligere – og det vil langt de fleste af os rigtig gerne modtage. Det melder man om hos Kirppu, der også har butikker i Aalborg.

Pas på din hunds poter netop nu

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Giv hundebudgettet et eftersyn

De fleste hundeejere vil aldrig vil lade det gå ud over deres firbenede venner, når der skal spares. De vil hellere spise havregrød end skære ned på godbidderne til Fido. Men i disse tider med kraftigt stigende priser kan det alligevel være en god idé at give hundebudgettet et eftersyn.

Julehjælp slår trist rekord i Nordjylland

Nordjyske familier er trængte på økonomien. Det betyder, at landsdækkende har over 9.700 familier indtil videre søgt om julehjælp hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark – heraf 1.200 i Nordjylland. Det er flere end sidste år, og ansøgningsfristen er først torsdag den 24. november.

Kostrådscirklen – nyt tiltag fra Fødevarestyrelsen

Vi kender dem alle ganske udmærket – de gængse kostråd med fuldkorn, bælgfrugter og grøntsager. Men de skal nu helt ind i forbrugernes køkkener ifølge Fødevarestyrelsen. Derfor lancerer de nu Kostrådscirklen – en visuel guide til De officielle Kostråd.

Stor pengesum sikrer hjælp til udsatte familier i Aalborg

Familienetværket Vejgaard i Aalborg har modtaget en bevilling fra Socialstyrelsen, som gør det muligt at fortsætte og udvikle arbejdet blandt udsatte familier lokalt i Aalborg.

Tag hunden med på job for at minimere stress

Hunde på jobbet skaber god stemning og bedre arbejdsklima på de danske arbejdspladser. En ny skandinavisk undersøgelse blandt 1.200 hundeejere viser, at hunde på jobbet har en meget positiv virkning på humøret og det sociale miljø.

Nu er der papir på – Aalborg er børnevenlig kommune

Aalborg Kommune har de sidste tre år arbejdet sammen med UNICEF for at blive dygtigere til at inddrage børn og unge og lære dem om deres rettigheder. Arbejdet har nu resulteret i, at Aalborg er certificeret som børnevenlig kommune.

Klimastafet fra UNICEF Danmark sendt mod Aalborg

En sort boks fyldt med børns visioner for fremtiden har de seneste uger rejst Danmark rundt. I går sendte elever fra Langsøskolen i Silkeborg stafetten ud på den sidste strækning – mod Aalborg i anledning af at det på søndag den 20. november er Børnenes Kampdag.

Brand fra stearinlys bliver en større fare i år

Selvom over en fjerdedel af danskerne har oplevet brand fra stearinlys, ser det ud til, at der kommer flere julelys af stearin i de danske hjem til vinter. En befolkningsundersøgelse fortaget af Voxmeter for LB Forsikring viser at 37 %, vil tænde flere lys i år.

Kategorier

Nyheder fra FamilieLIV

Seneste nyheder

Virksomheder