Fairtrade inviterer kaffeelskere til Verdens Største Kaffepause

Mange af verdens kaffebønder er hårdt ramt af klimaforandringerne og har svært ved at tjene nok til, at de og deres familier kan klare sig. Derfor holder Fairtrade Verdens Største Kaffepause, hvor millioner af kaffeelskere verden over vil løfte deres kaffekrus. Det sker for at vise bønderne, at vi er mange, som støtter dem.

Sådan deltager du i kaffepausen
Du deltager i Verdens Største Kaffepause ved at drikke en kop Fairtrade-kaffe den 13.-15. maj og tilmelde dig på hjemmesiden fairtradechallenge.org. Du kan både deltage som enkeltperson eller som gruppe. På hjemmesiden kan du følge med i, hvor mange kopper der drikkes på verdensplan. Du kan også udfordre venner, familie, eller kollegaer og konkurrere om, hvem der kan holde den bedste, største, længste eller mest kreative kaffepause.

Kaffebønderne er hårdt ramt
Konsekvenserne af klimaforandringerne såsom ekstremt og uforudsigeligt vejr, tørke, oversvømmelser og plantesygdomme påvirker millioner af kaffebønder verden over. De har blandt andet vanskeligt ved at dyrke og høste, fordi kaffebuske er meget sensitive over for temperaturændringer.

I Latinamerika har øget nedbør samt højere luftfugtighed og temperaturer ført til, at plantesygdommen bladrust har spredt sig. Hastigt. Derfor har bønderne ikke haft andet valg end at fælde store dele af deres kaffebuske.

”Kaffebønderne er nogle af dem, der allerede i dag mærker konsekvenserne af klimaforandringerne. For dem er klimaforandringer ikke et fjernt fremtidsproblem. Det er et problem nu. Og det er stort,” siger Jonas Giersing, direktør, Fairtrade.

Din kop Fairtrade-kaffe gør en forskel
Som medlem i Fairtrade-systemet tjener bønderne en mere fair pris for deres råvarer samt en bonus. Bonussen kan bønderne for eksempel vælge at investere i nye løsninger og planter, så de bliver bedre rustet til at stå i mod klimaforandringerne. Det gør derfor en forskel for dem, når du vælger at købe deres kaffe.

Om Fairtrade
· Fairtrade er en international mærkningsordning
· Fairtrade arbejder for at forbedre fremtiden for nogle af verdens fattigste og mest udsatte mennesker i nogle af verdens fattigste lande
· Kernemekanismerne i Fairtrade er, at bønderne sikres en minimumspris for deres råvarer, og at de tjener en Fairtrade bonus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *