Foredrag
/
Aalborg Øst
Event

OMSTILLING TIL EN KLIMANEUTRAL VERDEN

Klodens lande siden haft svært ved at levere resultater i klimakampen. Siden Parisaftalen har de kun leveret 1/3 af de reduktioner, som er nødvendige for at undgå, at temperaturen stiger med mere end 1,5-2 C fra før vi begyndte af afbrænde fossil energi. Er det realistisk at indfri klimamålene og hvordan gøres det egentlig, så vi opnår klimamålene bæredygtigt?

Du tilmelder dig til 2 foredrag: 

 • Onsdag. 21/9/22 kl. 19.00 – 20.45

  Hvordan får vi en hurtig omstilling af Danmark og EU?

  Gunnar Boye Olesen, M.Sc., ingeniør, koordinator i International Network for Sustainable Energy og i miljøorganisationen VedvarendeEnergi.
  Det første foredrag ser på en række nye danske og europæiske undersøgelser og forslag til at reducere udledninger hurtigere uden tekniske fiks, men med en begrænsning af unødvendigt forbrug. For hvordan får vi hurtig omstilling af Danmark og EU med begrænsning af forbrug, vedvarende energi og energieffektivitet, så vi når klimamålene bæredygtigt?
 • Onsdag. 5/10/22 kl. 19.00 – 20.45

  Hvordan omstilles den 3. Verden til klimaneutralitet?

  Gunnar Boye Olesen, M.Sc., ingeniør, koordinator i International Network for Sustainable Energy og i miljøorganisationen VedvarendeEnergi.

  I det andet foredrag ser vi på, hvordan vi omstiller den 3. Verden til klimaneutralitet via bl.a. forslag fra folkelige organisationer i Kenya og Uganda. Hvordan kan to af verdens fattige lande indenfor de næste årtier blive klimaneutrale, reducere afskovningen og komme et stort spring fremad i deres udvikling. Udgangspunktet er folkelige organisationers planer, der samler en række lokale energiløsninger, som tilsammen kan gøre en stor forskel.

TIDSPUNKTER
DATO
TID
PRIS
BILLET
21/09/2022
19:00 - 20:45
05/10/2022
19:00 - 20:45
Lokationen

Trekanten

Trekanten er et kulturhus med mange forskellige tilbud og mange forskellige funktioner. Vi er et kulturhus under Aalborg Kommune.

Hvad kan man på Trekanten?
Trekanten er et hus, hvor du kan komme og høre foredrag, se teater, og nyde lækker mad fra vores Café, drikke en kop kaffe eller fordybe dig i en bog i Biblioteket. Har du lyst til at være kreativ, kan du bruge vores Makerspace, Minimakerspace og snedkerværksted.

Trekanten består af: Kulturhus, Bibliotek, Café, og Makerspace , som er et værkstedstilbud med muligheder for bl.a. 3D print og laserskæring, Mini-Makerspace og et snedkerværksted. Under corona-nedlukningen fik vi også Radio 9220.

Kørselsvejledning

GPS – indtast: Sebbersundvej 2a 9220 Aalborg Øst

Offentlig transport

Bus 11 og bus 14 stopper ved stoppestedet “Trekanten (Humlebakken / Aalborg)”

Restauranter i nærheden

Lækker café, med et stort fokus på økologi og fællesskab. Der er fællesspisning mandag-torsdag kl.18.

CAFÉENS ÅBNINGSTIDER
Mandag-torsdag 11-21
Fredag 11-14.30
Lørdag og Søndag lukket.
(ved arrangementer kan der være andre åbningstider)