Musik
/
Aalborg
Event

Nu skal I bare høre med Henning & Christian Toft Bro

Undervejs kommer vi til at møde skæve eksistenser og lokale originaler, som bliver taget under kærlig behandling gennem musik, sang og fortælling på både rigsdansk og vestjysk dialekt.

Der bliver rig lejlighed til fællessang.

TIDSPUNKTER
DATO
TID
PRIS
BILLET
06/09/2022
19:30
Gratis
Lokationen

Folkekirkens Hus

MIDT PÅ GAMMEL TORV I AALBORG

– på en af byens bedste matrikler ligger Folkekirkens Hus – et kraftcenter for kirke & kultur i Nordjylland.

Det er Budolfi Sogn, Budolfi provsti i samarbejde med Aalborgs øvrige provstier og Aalborg Stift, der har købt af den gamle Nationalbank, som senest husede Aalborg Universitets Arkitekt & Design- uddannelse.

Folkekirkens Hus består af mere end 2.400 m2 fordelt på 3 plan + fuld kælder. Der er fem sale: Aalborgsalen, Pejsestuen, Budolfi sal 1, Budolfi sal 2 og Orangeriet. Derudover huset Folkekirkens Hus en “Cafeen”, der ligger i kælderen og som om sommeren har udendørs servering på Gammel Torv.

Der er mange beboere i Folkekirkens Hus. Blandt dem kan nævnes Budolfi Kirkes kordegne, kirketjenere og organister, Aalborg Stifts Informationstjeneste, Aalborg Kommunes skole-kirke tjeneste, Vestervig Kirkemusikskole, Sygehuspræsten og Aalborg Stifts Diakoniprojekt.

Kørselsvejledning

GPS – indtast: Gammeltorv 4, 9000 Aalborg

Offentlig transport

Folkekirkens hus er placeret centralt i Aalborg og kan nemt nås via bybusnettet. Næsten alle buslinjer kører til Nytorv i Aalborg, hvorfra der kun er 3 min. gang til Folkekirkens Hus.

Restauranter i nærheden

La Locanda Dei Liberati ApS

hospital

La Locanda – Aalborgs autentiske italienske spisehus ledes først og fremmest af den i Aalborg kendte romerske kok, Carlo Liberati, der tilbage som helt ung i 1990’erne fik stor succes med sit ”no nonsens”- Mamma-køkken på ”Il Mulino” ved Cimbertyren. Siden har han markeret sig som italiensk kok og restauratør flere steder i byen, bl.a. på Rosdahls, Limfordshotellet og senest Cupo.

La Bottega Aalborg ApS

hospital

La Bottega – Lille café med eget bageri, hjemmelavede lækkerier, slagterspecialiteter fra Slagteren & Kokken i Gistrup, mad ud af huset, salg af vin, olie, is, frisk pasta og meget andet…

Caféen ligger i Brix Gaard. Italienske 1600-tals inspirerede kvalitetsfliser og keramik er nøje udvalgt i almuestilen for at kunne matche den oprindelige Brix Gaards faktiske alder. Og et hold italienske brolæggere har ovenikøbet været i Aalborg for at skabe det rette italienske mønster i den genetablerede brobelægning på gårdspladsen, hvor gæsterne til foråret skal kunne sidde ude og nyde de italienske specialiteter og måske et stille glas Asti.

Foreningen Cafe Kafe

hospital

Caféen er en lille hyggelig café lige i midten af Aalborg med plads til op til 50 personer indendørs og omtrent det sammen udenfor på terrassen midt på Gammeltorv med udsigt både til det pulserende byliv og den store domkirke, Budolfi kirke. I 1940-1943 blev der bygget en nationalbank, som er netop de lokaler Caféen har i dag.

Caféen holder åbent:

Mandag til onsdag fra 10.00 – 19.00

Torsdag til lørdag fra 10.00 – 20.00

Søndag lukket

Artister

Henning Toft Bro blev i foråret 1985 uddannet cand.theol.

1. september 1985 fik han sin første stilling som sognepræst, da han blev ansat i Hjerm Sogn i Struer Provsti. Tolv år senere skiftede han sogn og provsti, da han i 1997 blev ansat som præst i Nykøbing Mors Sogn. Han skulle sideløbende fungere som provst for Morsø Provsti. Her var han indtil foråret 2010, hvorefter han overtog bispesædet i Aalborg Stift.

I årene 1983 til 1995 var han medlem af bandet Tørfisk, og som sådan står han bag en lang række Tørfisk-hits som f.eks. VLTJ, Tørfisk, Vandretur ved havet og mange flere.

Christian er udlært tv-journalist i 2007 fra Syddansk Universitet. Han har siden 2005 været tilknyttet TV Midtvest som VJ og sideløbende tv- og videoproducent i ‘egen butik’.

Christian er kendt for sine skæve vinkler og lune historier og har senest været med til at lave forskelligt landsdækkende tv – blandt andet til TV 2: ”Landmand søger kærlighed, ”Gutterne på Kutterne” og ”Tvillingerne fra Holstebro”, hvor af
sidstnævnte portrætserie gav ham og fotografkollegaen Dansk Journalistforbunds
hæderspris, Den Gyldne Blok i 2015.

Ind imellem spiller han musik sammen med Fætters og sin far.