Foredrag
Gratis
/
Midtby
Event

Foredrag med Ruth Frikke-Schmidt & Vibeke Drevsen Bach

Lørdag den 24. september kl. 9.30 – 13.00 i Folkekirkens Hus inviterer Aalborg Kommunes Videnscenter for demens til det gratis arrangement ”Huskedagen”.Konferencier for dagen er Ralf Dahl Gottschalk, kendt fra P4 Nordjylland.Udover foredrag er det på dagen også muligt at besøge en række stande, bl.a. med repræsentation fra Aalborg Kommunes Videnscenter for demens, Alzheimerforeningen Nordjylland og De Samvirkende Menighedsplejere i Aalborg.

Der vil på dagen også blive præsentereret en ny bog: Omsorg for mennesker med demens – i et neuropædagogisk perspektiv, udgivet i 2022.

Program

Kl. 09:30 Velkomst i Aalborgsalen

Kl. 09:40 Kan man blomstre med demens? Ved
Vibeke Drevsen Bach

Kl. 10:50 Bedre hjernesundhed – kan demens
forebygges? Ved læge Ruth Frikke-
Schmidt

Kl. 11:40 Stande er åbne

Kl. 12:10 Paneldebat ved journalist Ralf Dahl
Gottschalk

Kl. 12:55 Afslutning – tak for i dag

TIDSPUNKTER
DATO
TID
PRIS
BILLET
24/09/2022
09:30 - 13:00
Gratis
Lokationen

Folkekirkens Hus

MIDT PÅ GAMMEL TORV I AALBORG

– på en af byens bedste matrikler ligger Folkekirkens Hus – et kraftcenter for kirke & kultur i Nordjylland.

Det er Budolfi Sogn, Budolfi provsti i samarbejde med Aalborgs øvrige provstier og Aalborg Stift, der har købt af den gamle Nationalbank, som senest husede Aalborg Universitets Arkitekt & Design- uddannelse.

Folkekirkens Hus består af mere end 2.400 m2 fordelt på 3 plan + fuld kælder. Der er fem sale: Aalborgsalen, Pejsestuen, Budolfi sal 1, Budolfi sal 2 og Orangeriet. Derudover huset Folkekirkens Hus en “Cafeen”, der ligger i kælderen og som om sommeren har udendørs servering på Gammel Torv.

Der er mange beboere i Folkekirkens Hus. Blandt dem kan nævnes Budolfi Kirkes kordegne, kirketjenere og organister, Aalborg Stifts Informationstjeneste, Aalborg Kommunes skole-kirke tjeneste, Vestervig Kirkemusikskole, Sygehuspræsten og Aalborg Stifts Diakoniprojekt.

Kørselsvejledning

GPS – indtast: Gammeltorv 4, 9000 Aalborg

Offentlig transport

Folkekirkens hus er placeret centralt i Aalborg og kan nemt nås via bybusnettet. Næsten alle buslinjer kører til Nytorv i Aalborg, hvorfra der kun er 3 min. gang til Folkekirkens Hus.

Restauranter i nærheden

La Locanda Dei Liberati ApS

hospital

La Locanda – Aalborgs autentiske italienske spisehus ledes først og fremmest af den i Aalborg kendte romerske kok, Carlo Liberati, der tilbage som helt ung i 1990’erne fik stor succes med sit ”no nonsens”- Mamma-køkken på ”Il Mulino” ved Cimbertyren. Siden har han markeret sig som italiensk kok og restauratør flere steder i byen, bl.a. på Rosdahls, Limfordshotellet og senest Cupo.

La Bottega Aalborg ApS

hospital

La Bottega – Lille café med eget bageri, hjemmelavede lækkerier, slagterspecialiteter fra Slagteren & Kokken i Gistrup, mad ud af huset, salg af vin, olie, is, frisk pasta og meget andet…

Caféen ligger i Brix Gaard. Italienske 1600-tals inspirerede kvalitetsfliser og keramik er nøje udvalgt i almuestilen for at kunne matche den oprindelige Brix Gaards faktiske alder. Og et hold italienske brolæggere har ovenikøbet været i Aalborg for at skabe det rette italienske mønster i den genetablerede brobelægning på gårdspladsen, hvor gæsterne til foråret skal kunne sidde ude og nyde de italienske specialiteter og måske et stille glas Asti.

Foreningen Cafe Kafe

hospital

Caféen er en lille hyggelig café lige i midten af Aalborg med plads til op til 50 personer indendørs og omtrent det sammen udenfor på terrassen midt på Gammeltorv med udsigt både til det pulserende byliv og den store domkirke, Budolfi kirke. I 1940-1943 blev der bygget en nationalbank, som er netop de lokaler Caféen har i dag.

Caféen holder åbent:

Mandag til onsdag fra 10.00 – 19.00

Torsdag til lørdag fra 10.00 – 20.00

Søndag lukket