Aalborgenserne vil have mere kulør på væggene: Her er Årets Farve 2018

Mens verden står i flammer, skal Årets Farve 2018 skabe et sikkert, beroligende miljø i de aalborgensiske hjem. Farvede vægge hitter, og en ny app gør det nu nemmere at ramme den rigtige farve.

Efter en årrække, hvor råhvid, creme, beige og andre lidet eksplosive farver har været dominerende i de aalborgensiske hjem, har klarere farver for alvor fået overhånden. Hos Nordsjö Idé & Design (tidligere Sadolin Farveland) i Aalborg har man netop løftet sløret for Heart Wood som Årets farve 2018. Farven skal skabe beroligende omgivelser i hjemmet.

– Heart Wood er den perfekte baggrundsfarve. Den er varm og beroligende, og på grund af terrorisme, Brexit og andre begivenheder, der skaber uro i verden omkring os, har vi i højere grad brug for at skabe en hjemlig tryghedsfølelse, der beroliger. Det kan farver være med til at skabe, og vi oplever også tydeligt, at der bliver solgt mere farvepigment end tidligere, fortæller Preben Broe, indehaver af Nordsjö Idé & Design i Aalborg.

Med den nye app Nordsjö Visualizer gør farvehandleren i Aalborg det nu også nemmere for kunderne at ramme de helt rigtige farver.

– Mange kunder ved på forhånd, præcist hvilke farver de vil have, men det er ofte en helt forkert tilgang til at få det rigtige. I stedet er det vigtigt at reflektere over, hvilken følelse det enkelte rum skal give. Jeg forsøger ofte at få folk til at beskrive, om rummet for eksempel skal føles småt og intimt, luftigt og stort, varmt eller koldt. Men som en yderligere hjælp til kunderne har vi nu også lanceret en app, der ved hjælp af såkaldt augmented reality giver brugeren mulighed for at se, hvordan malerarbejdet kommer til at se ud, allerede inden første penselstrøg, forklarer Preben Broe, der opfordrer folk til at kigge forbi butikkerne på Boulevarden og Sjællandsgade i Aalborg, hvis de har brug for hjælp til malerprojektet.

 

Nye tider

Tidligere malede man om, når væggene var beskidte eller når malingen skallede af dørkarmene – når der var behov for det. I dag maler de fleste ifølge farvehandleren om, fordi de har lyst.

– Interessen for indretning er steget markant gennem de seneste år, og for mange er farverne i hjemmet blevet noget, man viser sin personlighed igennem. Samtidig er der en tendens til, at vi maler, fordi vi har lyst – vi nøjes ikke længere med at male om, fordi væggene ser slidte ud, siger Preben Broe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *