Aalborg Symfoniorkester versus Platform4 version 3.0

DSC_2485_OK

Fredag den 18. januar går Aalborg Symfoniorkester og Platform4 igen sammen om at skabe en unik koncertoplevelse i Symfonien, hvor klassisk musik og moderne videokunst smelter sammen. Koncerten er igen ganske gratis.

Når forskellige kunstarter støder sammen opstår der sød musik. Det var præcis resultatet, da Aalborg Symfoniorkester og Platform4 første gang gik sammen om at skabe en unik og dynamisk koncertoplevelse, der kombinerede klassisk musik og moderne videokunst i en uformel atmosfære – og nu fortsætter eksperimentet i den tredje og foreløbigt sidste koncert i Symfonien.

Til koncerten vil chefdirigent Rumon Gamba igen give publikum en sjov guidet tur i et stykke klassisk musik og give dem mulighed for at høre musikken på en helt ny måde med friske ører og ny indsigt. Samtidig vil Platform4, denne gang i samarbejde med Animations-worhshoppen i Viborg, give publikum en visuel rejse via videokunst, der understøtter musikken og giver en forrygende totaloplevelse.

– Vi er utroligt glade og stolte over at dette projekt er lykkedes så godt, at salen har været fyldt til bristepunktet til de første to koncerter, og vi håber naturligvis på ligeså stort et fremmøde til dette arrangement. Samtidig er det rigtig glædeligt at se publikum blive hængende efter koncerten til vores afterparty, hvor de har benyttet sig af muligheden for en uformel snak med musikere, Rumon Gamba og folkene fra Platform 4, fortæller musikchef Jan Kvistborg, der glæder sig over, at samarbejdet med Platform4, der begyndte som et eksperiment, er blevet en så stor succes.

– Tanken bag hele eksperimentet var, hvad der mon ville ske, når en kulturinstitution som os gik sammen med en undergrundsgruppe af kreative ildsjæle som Platform4, og vi må sige, at resultatet har overgået vores vildeste forestillinger. Sammen har vi skabt noget helt unikt, hvor klassisk musik og visual art smelter sammen, og selvom denne koncert er den sidste i rækken af de oprindeligt planlagte koncerter, har oplevelsen givet både os og Platform4 så meget blod på tanden, at der allerede nu er der lagt planer for at fortsætte samarbejdet med en endnu større koncert i Nordkraft, fortæller musikchefen.

Koncerten er gratis og afholdes i Symfonien den 18. januar kl. 21.00. Dørene åbnes kl. 20.00, hvor der i Symfoniens foyer vil være loungestemning med DJ og mulighed for at købe øl og vand i baren. Efter koncerten spilles der igen loungemusik i foyeren, mens der er meet&greet med orkestrets musikere, Platform4 og Rumon Gamba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *