MinByAalborg.dk

Medicinrådet godkender ny biologisk lægemiddel mod atopisk eksem

30 april, 2023 | 14:00
- Af Redaktion
Medicinrådet har udgivet nye retningslinjer for behandling mod moderat til svær atopisk eksem for patienter over 12 år, der inkluderer helt nyt biologisk lægemiddel.
Beskrivelse: Person med Sprøjte
DEKLARATION
Billedetekst: Mufid Majnun - Unsplash
I dag har Medicinrådet udgivet nye retningslinjer for patienter med atopisk eksem, også kaldet børneeksem. De nye retningslinjer anbefaler det nye biologiske lægemiddel Adtralza® som en behandlingsmulighed til patienter, der ikke har oplevet forbedringer under systematisk behandling.

 

Med de nye retningslinjer bliver Adtralza nu en del af standardbehandlingen mod sygdommen for patienter over 12 år.

 

”Vi er meget glade for at Medicinrådet anerkender Adtralza som et behandlingsmiddel til danske patienter med atopisk eksem. Vi ser frem til at hjælpe flere patienter og læger med at bekæmpe den invaliderende sygdom,” siger Anja Verhaug, direktør for LEO Pharma Nordic til Ritzau.

 

Med Medicinrådets nye retningslinjer bliver Danmark det 15 land, der tager Adtralza i brug til patienter med moderat til svær atopisk eksem.

 

”Det er en vigtig milepæl for os at være til stede i LEO Pharmas hjemland, og vi glæder os meget over de nye retningslinjer fra Medicinrådet. Det gør det muligt for os at tage endnu et skridt mod at gøre Adtralza tilgængelig til patienter over hele verden,” siger Becki Morison, vicedirektør, EVP.

 

Adraltza er godkendt til unge og voksne med moderat til svær atopisk eksem i EU, Canada, Storbritannien og De Forenede Arabiske Emirater. Lægemidlet er godkendt til voksne i USA, Japan og Schweiz.

 

Kilde: Ritzau.

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt