MinByAalborg.dk

Efter politianmeldelse står skoleleder frem om regler for mobilfri skoletid

30 april, 2023 | 11:00
- Af Redaktion
Da en elev tirsdag eftermiddag anmeldte sin skolelærer til politiet for at fratage ham sin mobil, skabte det debat. Nu står skoleleder frem for at fortælle om reglerne.
Beskrivelse: En person, der holder en mobiltelefon.
DEKLARATION
Billedetekst: Terje Sollie - Pexels.
En elev meldte sin klasselærer til politiet tirsdag eftermiddag, efter klasselæren havde taget hans mobiltelefon uden begrundelse. Politiet vejlede eleven om at tage kontakt til klasselæren og selv finde en løsning.

 

Morten Krabbe, der er skoleleder for Sjørring Skole, hvor episoden skete, står nu frem og fortæller om reglerne for brug af mobiltelefonen på skolen.

 

”Vi har nogle regler, der også er vedtaget i skolebestyrelsen, som går på, at børnene afleverer deres telefoner om morgenen i et skab, der bliver låst af, og så bliver skabet først låst op igen, når de har fri,” forklarer Morten Krabbe til Nordjyske.

 

”Vi har indført reglerne, fordi vi oplever, at børnene er mere sammen og leger mere sammen i frikvartererne. Hvis jeg kommer ud i klasserne om morgenen for at sige godmorgen, sidder eleverne ikke og snakker sammen, men kigger ned i hver deres skærm,” fortsætter han.

 

Han anerkender at mobiltelefonerne er en stor del af mange menneskers liv. Derfor kan der også dispenseres fra reglerne, hvis der er behov for det.

 

”Vi oplever, at det gør noget godt for trivslen, når eleverne ikke har deres mobiler,” siger Morten Krabbe.

 

Mobilfri skoletid er ikke et nyt fænomen, og det er elever, lærere og forældre opmærksomme på.

 

”Får en elev inddraget sin telefon af en lærer i løbet af skoledagen, så returnerer vi selvfølgelig altid telefonen, når eleven får fri,” understreger han.

 

Kilde: Nordjyske.

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt