MinByAalborg.dk

Nord for Aalborg åbner Nordjyllands største lynladestation til alle

30 marts, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Ladeoperatøren Clever offentliggjorde sidste år en hensigt om at skabe en stor lynladestation i Nørresundby lige nord for Aalborg. Nu bliver stationen endelig en realitet den 30. marts til begejstring for dem, der kører i elbil.
MinByFoto.dk
DEKLARATION
Kilde:Clever Via Ritzau
Alt. tekst:MinByFoto.dk
Billedetekst: Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Nu bliver det langt om længe nemmere at være elbilist i Nordjylland. Torsdag 30. marts sætter Clever nemlig strøm til 16 lynladepunkter på det, der bliver den hidtil største offentlige lynladestation i det nordjyske. Og den nye station er en kærkommen opgradering af ladenetværket, mener Casper Kirketerp-Møller, som er direktør i Clever:

”Vi ved, at nordjyderne længe har efterspurgt bedre lademuligheder, og derfor er vi glade for endelig at kunne indvie lynladestationen i Nørresundby. Mange har brug for hurtig opladning på farten, når de enten pendler til og fra arbejde eller kører nordpå mod sommerhuset i weekenden,” siger Casper Kirketerp-Møller, der håber at lynladestationen i Nørresundby kan gøre det attraktivt for endnu flere mennesker at tage springet og skifte deres fossilbil ud med en på el.

Lynladestationen bliver placeret i nærheden af både Frederikshavnsmotorvejen og Hirtshalsmotorvejen og ligger således i et trafikalt knudepunkt for de bilister, der kører til og fra Aalborg, Frederikshavn og Hjørring. Strækningerne har en massiv daglig trafik, og derfor er der et stort behov for lademuligheder netop her. Ladepunkterne vil være tilgængelige for alle, og det er muligt at betale via Clevers app eller med dankort.

Ét skridt tættere på målet
Lynladestationen i Nørresundby er langt fra den eneste, som Clevers kunder kan glæde sig til i den nærmeste fremtid. Alene i år har Clever nemlig sat sig for at idriftsætte 750 lynladepunkter og 4.500 normalladepunkter på landsplan. Den ambitiøse strategi er ifølge Clever nødvendig for at imødekomme ladebehovet fra det stigende antal elbiler, som finder vej til de danske veje:
”Vi ser en fordobling i antallet af elbiler sammenlignet med sidste år. Derfor skruer vi endnu mere op for tempoet og accelererer udviklingen af lademuligheder i hele landet. Med lynladestationen i Nørresundby kommer vi nu ét skridt nærmere vores målsætning om at etablere 20.000 offentlige Clever-ladepunkter inden udgangen af 2025,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Prisvindende design i pagt med naturen
Lynladestationen er opført i samme prisvindende design som Clevers andre ladestationer, og der er både taget højde for biodiversitet og de elbilister, der benytter lynladestationen. Det betyder bl.a., at der er sidde- og legeelementer samt træer og buske, der skal vække elbilisternes sanser og bidrage positivt til biodiversiteten i området.

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt