Ni mand tiltalt for indsmugling af 400 kilo kokain

29 september, 2022 | 11:00
Imellem 2019-2021 flød der ufattelige mængder narko ind over den danske grænse. Ni personer er nu anklaget for narkosmugling af 400 kilo kokain til salg blandt andet i Aalborg
Coke - Colin Davids
Billedetekst: Foto: Colin Davids
Beskrivelse: Narko

I mere end to år flød der enorme mængder narko ind over de danske grænser. Det mener politienheden NSK (National enhed for Særlig Kriminalitet) der har tiltalt ni mænd for at stå bag både indsmugling og salg af de cirka 400 kilo kokain og en mindre mængde hash. Det oplyser NSK i en pressemeddelelse torsdag.

Anklageskriftet omfatter 38 forhold om både planlægning, transport, opbevaring og salg af de mange kilo narko.

11 kilo coke solgt i Aalborg

I følge politiet er 11 kilo kokain og 12 kilo hash blev solgt i Aalborg. Resten er havnet i hænderne på det københavnske publikum, hvor blandt andet parkeringspladser ved metrostationerne Amagerbro og DR Byen samt Valby Svømmehal oplyses som salgssteder. Der er ikke frigivet oplysninger om slagssteder i Aalborg og der er ingen af de ni anklagede der er fra Aalborg, fortæller anklager ved NSK Jelena Hansen til MinByAalborg.

Dansk – spansk- samarbejde

Indsmuglingen og salg af narko skulle være sket fra maj 2019, og indtil dansk politi i samarbejde med spanske myndigheder slog til i en større anholdelsesaktion i september sidste år.

Sagen er en del af et større sagskompleks, der af politiet er blevet døbt Operation Sixpence. Denne sag mod de ni mænd udgør selve hovedsagen, og den skal efter planen for Københavns Byret over 35 retsdage fra maj til november næste år.

Otte og ni års fængsel

To mænd er allerede blevet dømt i sagskomplekset. Her tilstod de begge at have stået bag handel med store mængder kokain, hvilket kostede dem otte og ni års fængsel.

DEKLARATION
Alt. tekst:Coke - Colin Davids
Titel:Coke Colin Davids
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden