Forældre i Vestervig planlægger privatskole

29 juni, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Tirsdag aften blev skolen i Vestervig lukket, men forældrene er ikke klar til at give slip på den lille landsbyskole.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Kommunalbestyrelsen i Thisted valgte at lukke den lokale skole i Vestervig tirsdag aften.

“Udvalgsformand Peter Larsen (V) har været imod, at der skulle drives skole i Vestervig og har jo ikke ønsket at føre en reel debat med borgerne omkring det her. Derfor er alle nuancer heller ikke kommet på bordet,” siger formanden for Skolebestyrelsen Henriette Blander Steffensen.

En gruppe borgere er klar til at oprette en privat- eller friskole fra næste skoleår, da de ikke føler, at den lille landsbyskole fik en reel chance for at eksistere.

“Det er et billede af en kommunalbestyrelse, der nægter at gøre op med den forældede økonomiske silotænkning, der praktiseres i kommunerne, hvor man ikke kigger på den samlede kommunekasse som én kasse – og heller ikke er i stand til at udvise det mod, det vil kræve at tænke anderledes,” siger Henriette Blander Steffensen.

Arbejdet med at skabe den nye skole bliver sat i gang allerede onsdag.

“Vi forventer at indkalde alle forældre og kommende forældre til et informationsmøde i starten af august. Vi skal have afdækket opbakningen til en privat- eller friskole, der bliver for alle i Sydthy, der måtte være interesserede, og så skal vi have skabt det økonomiske fundament. Her er vi fortrøstningsfulde,” siger Henriette Blander Steffensen.

Elever, der ikke vælger et privat skoletilbud i Vestervig, overflyttes til skolen i Hurup.

Kilde: TV 2 Nord, Nordjyske.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt