MinByAalborg.dk

Gratis Beskyttelsesbriller: Sikkerhed i Fokus ved Nytåret

28 december, 2023 | 11:00
- Af Vagthavende
Efter en stigning i antallet af fyrværkeriulykker sidste nytårsaften, deler Louis Nielsen i Aalborg gratis beskyttelsesbriller ud for at beskytte børn og voksne mod synsskader.
Info:
Fyrværkeri
Foto: Elisha Terada - Unsplash

Efter adskillige år med faldende antal fyrværkeriulykker, steg det sidste nytårsaften med fem procent til i alt 195 tilskadekomne. Chefoptiker Henrik Dalager og butikschef Brian Kollerup fra Louis Nielsen på Østerågade i Aalborg håber at gøre en forskel ved at tilbyde gratis beskyttelsesbriller fra den 27. til den 30. december.

“Nordjyderne er gode til at tænke på deres sikkerhed, og vi har tidligere oplevet stor efterspørgsel på beskyttelsesbriller. Derfor har vi i år bestilt ekstra mange for at hjælpe så mange som muligt,” forklarer Brian Kollerup.

Bekymrende statistikker viser, at børn under 15 år udgjorde en fjerdedel af sidste års tilskadekomne, mens tre ud af fire var under 26 år. Overlæge og professor Jens Lauritsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital påpeger, at forældre har et stort ansvar for at etablere sikre vaner og påpeger behovet for beskyttelsesbriller, især da øjenskader udgjorde 30 procent af ulykkerne sidste år.

“Et synshandicap følger en resten af livet. Så tag nu for pokker de briller på, så vi ikke skal melde unge mennesker ind i Dansk Blindesamfund den 1. januar,” advarer Ask Løvbjerg Abildgaard, formand for Dansk Blindesamfund.

Faktaboks:

  • Antallet af fyrværkeriulykker steg med fem procent sidste nytår til 195 tilskadekomne.
  • Børn under 15 år udgjorde en fjerdedel af sidste års tilskadekomne, og tre ud af fire var under 26 år.
  • Øjenskader udgjorde 30 procent af ulykkerne sidste år.
  • Gratis beskyttelsesbriller uddeles fra den 27. til den 30. december i samarbejde mellem Dansk Blindesamfund og Louis Nielsen i Aalborg City og Aalborg Storcenter.
DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: MigogAalborg
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt