Er hår bare hår? Ikke hos Andreas Munkholm

28 oktober, 2022 | 07:00
Måske du kender følelsen af, at det er på tide til en forandring? Du mangler et løft, et boost eller noget, der kan vække liv i selvtilliden. Nogle gange kan det være en ny frisure, der skal til.
Andreas Munkholm Frisør salon
Billedetekst: Foto: Andreas Munkholm
Beskrivelse: Andreas Munkholm Frisør salon

Andreas Munkholm åbnede sin frisørsalon i Maren Turis Gade 1 i 2022. De, der allerede følger ham på Instagram, kender allerede til hans kreative take på, hvad en frisør gør og skal. Andreas går heller ikke konventionelt til værks, når det kommer til hans arbejde. Han er ekspert i herrer, langt hår samt farvning. For ham skal en tur til frisør give mere end bare kortere hår.

– At få en ny frisure kan ændre hele ens look. Det skaber en forandring, der ikke bare kan ses, men også føles. Man har måske gået rundt med følelsen af, at der var noget, som ikke fungerede ved ens udseende, eller måske man har drømt om en ny hårfarve. Hår betyder meget for mennesker, og det betyder også meget for mig personligt. Jeg lytter til dem, som kommer ind hos mig, arbejder med dem og hjælper dem til at få opfyldt deres ønsker. Det gør jeg, fordi jeg forstår, hvorfor det er vigtigt for dem.

At finde det positive frem i alle

Når man rejser sig fra frisørstolen, skal man ifølge Andreas kunne mærke forskellen. Han arbejder altid med det, han ser i dem, som kommer ind. For ham handler det om at finde potentialet i folks udseende og understrege det positive.

– Den rigtige behandling kan give glød i huden. Det er ikke altid nødvendigt med en radikal forandring. Jeg fremhæver de gode træk hos en person i stedet for at prøve at skjule det negative. Det handler om at give folk selvtillid og en positiv oplevelse gennem professionelle råd og vejledning samt et flot slutprodukt.

Lev op til dit potentiale

Og selv om Andreas altid lytter og samarbejder med sine kunder, så er han ikke bleg for at udfordre dem, hvis han kan se et potentiale, de ikke selv kan. At skubbe grænser kan også være med til at give et nyt perspektiv på sig selv. Nogle gange kræver det mod, men det er det værd, mener Andreas:

– Nogle vælger frisør, fordi de vil have det samme, og det er også helt fint. Måske man har fundet det, der fungerer for en. Nogle gange har man brug for noget nyt, og der kan man godt have brug for sparring. Det er derfor, vi opererer med mottoet ’grundighed, dialog og intimitet’. Vi kommer tæt på folk og lærer deres behov at kende, inden vi overhovedet kaster os ud i at klippe eller farve.

Det kan være belønnende at prøve noget nyt

Det er den tilgang, der har givet Andreas personlige succesoplevelser i branchen. Særligt husker han, da han for nyligt fik en frustreret kunde ind ad døren.

– Hun fortalte mig, at hun aldrig havde været tilfreds med at gå til frisør. Det er jo ikke det mest opmuntrende at få og vide, når man skal arbejde med en ny kunde, men det viste sig faktisk at være et ganske simpelt problem at løse. Hun var aldrig blevet lyttet til. Jeg tog mig tiden til at forstå, hvad hun ville. Hun blev så glad for resultatet, fortæller en stolt Andreas.

Spørger man ham, kan det godt betale sig at vove at prøve noget nyt en gang i mellem. Udfordringer kan både være belønnende og sjove at tackle.

– En gang i mellem kan det være virkeligt forfriskende og givende at skifte standard-frisuren ud. Man skal selvfølgelig ikke bare hoppe ud i hvad som helst, men hvis man tager udgangspunkt i sig selv, hvad man synes om og tager en god dialog med en professionel, så går det typisk godt.

Skulle man stå og føle, at efteråret har givet værre morgenhår, så er der faktisk en god grund. Det skiftende vejr er hårdt mod håret. Skulle man have brug for hjælp til at live op i håret, så har Andreas en god daglig rutine man kan følge for at få sundt hår.

Andreas’ super sundt hår-rutine

  1. Det er vigtigt med en god fugtgivende shampoo. Det skiftende vejr her i efteråret tørrer håret ud. Jeg anbefaler, at man køber Eleven Australias Hydrate My Hair. Vask altid håret to gange med shampoo. Første gang renser man håret og fjerner skidt fra dagen forinden, anden gang giver man shampooen mulighed for at fugtgive.
  2. Det næste skridt er strengt taget ikke nødvendig hver dag, og man kan nøjes med at gøre det en gang om ugen. Det kunne være et oplagt weekendritual. Giv dit hår en hårkur. Det genopbygger håret samtidig med, at det tilfører fugt. Prøv Eleven Australias’ Miracle Hair Mask. Den er lavet med morbærblade og indeholder masser af gode vitaminer til håret. Lad det sidde i 10-15 minutter, mens du scroller på Instagram eller barberer ben.
  3. Brug en conditioner. Hvis man forestiller sig, at en shampoo åbner håret op og lader fugten sive ind, så lukker en conditioner håret igen. Det hjælper til at fastholde næring i håret. Jeg anbefaler, at man bruger Eleven Australias’ Hydrate My Hair-konditioner.

Hvis du er blevet nysgerrig på at vide mere om Andreas og hans arbejde, hvis du står og mangler en klipning og farvning, eller hvis du trænger til, at der skal ske noget nyt, så kunne det være en idé at tage ned til salonen på Maren Turis Gade 1 og tage en snak over en kop kaffe.

Find Andreas på Instagram eller besøg hans hjemmeside.

DEKLARATION
Alt. tekst:Andreas Munkholm Frisør salon
Titel:Andreas Munkholm Frisør salon
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden