Fire ud af fem coronaledige er vendt tilbage til arbejdsmarkedet

28 juli, 2023 | 04:00
Sammenlignet med finanskrisen, er folk hurtigere kommet ud i job efter 5 år.
Billedetekst: Foto: AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Beskrivelse: People waiting in long line queued up for health screening for Coronavirus Covid-19 testing or vaccine at city test center.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at fire ud af fem lønmodtagere, som blev ledige under coronakrisens første bølge i foråret 2020, var tilbage i beskæftigelse ved udgangen af 2022.

Dette svarer til 78 procent af de cirka 45.000 lønmodtagere mellem 30 og 55 år, der mistede deres job under krisens første fase.

Sammenlignet med finanskrisen, hvor kun to ud af tre kom tilbage i job efter fem år, har den ekspansive finanspolitik under coronakrisen bidraget til den positive udvikling.

Samtidig viser analysen, at faglærte har været særligt velstillede på arbejdsmarkedet efter coronakrisen. Hele 81 procent af de faglærte, der blev ramt af ledighed under den første bølge af krisen, var tilbage i arbejde i november 2022.

På den anden side har personer uden en erhvervskompetencegivende uddannelse haft en lidt lavere tilbagevenden til arbejdsmarkedet, hvor 73 procent var tilbage i beskæftigelse på samme tidspunkt.

DEKLARATION
Kilde:AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Titel:Folk i kø med maske
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden