Fire ud af fem coronaledige er vendt tilbage til arbejdsmarkedet

28 juli, 2023 | 02:00
- Af Redaktion
Sammenlignet med finanskrisen, er folk hurtigere kommet ud i job efter 5 år.
Info:
Foto: AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at fire ud af fem lønmodtagere, som blev ledige under coronakrisens første bølge i foråret 2020, var tilbage i beskæftigelse ved udgangen af 2022.

Dette svarer til 78 procent af de cirka 45.000 lønmodtagere mellem 30 og 55 år, der mistede deres job under krisens første fase.

Sammenlignet med finanskrisen, hvor kun to ud af tre kom tilbage i job efter fem år, har den ekspansive finanspolitik under coronakrisen bidraget til den positive udvikling.

Samtidig viser analysen, at faglærte har været særligt velstillede på arbejdsmarkedet efter coronakrisen. Hele 81 procent af de faglærte, der blev ramt af ledighed under den første bølge af krisen, var tilbage i arbejde i november 2022.

På den anden side har personer uden en erhvervskompetencegivende uddannelse haft en lidt lavere tilbagevenden til arbejdsmarkedet, hvor 73 procent var tilbage i beskæftigelse på samme tidspunkt.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
TAGS:People waiting in long line queued up for health screening for Coronavirus Covid-19 testing or vaccine at city test center.
Relaterede nyheder
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt