Lundby Bakker mountainbike spor delvist lukket

28 juni, 2023 | 12:00
Aalborg Kommune har i fredags påbegyndt lukning af mountainbike sporet i Lundby Bakker i den del, som ligger indenfor fredningen.
Billedetekst: Foto: Pressemeddelelse.

Aalborg Kommune påbegyndte lukningen af dele af mountainbike sporet i Lundby Bakker.

Lukningen af sporet betyder, at mountainbikes ikke længere lovligt kan køres den del af sporet, der er i reservatet. Cykling er derfor kun tilladt i fredede områder, se adgangsbestemmelser i naturbeskyttelsesloven, det vil sige på veje og stier egnet til almindelig cykling.

Det knap 4 kilometer lange spor i Sæderupskoven er fortsat åbent og kan tilgås fra parkeringspladsen på Lundby Kratvej.

Man skal dog returnere via Mannadalen eller trække cyklen op ad vandrestien ved fredningsgrænsen.

“Vi er som kommune ærgerlige over at måtte lukke store dele af mountainbike sporet i Lundby Bakker og beklager de gener, som det kan give for såvel cyklende som andre brugere i området – cykling er jo fortsat lovligt indenfor fredningen, nu skal det blot foregå på samme veje og stier, som de gående benytter,” siger Rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen.

Aalborg Kommune vil ansøge Fredningsrådet om en ny markant reduceret mountainbikerute gennem reservatet. Kommunen planlægger at appellere et eventuelt afslag fra Miljøstyrelsen til Miljø- og Fødevareklagekommissionen for så vidt muligt at sikre en fortsat attraktiv og sammenhængende mountainbikerute i området.

Aalborg Kommune søger de nødvendige tilladelser til anlæggelse af nyt forløb i skovrejsningsarealerne syd og øst for Lundby Bakker og Lundby Krat.

Kilde:

DEKLARATION
Titel:Kort_over_MTB_lukning_i_Lundby_Bakker
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden