MinByAalborg.dk

Fagforeningsforslag: Uddan kontanthjælpsmodtagere til jobs!

28 april, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Fagforeningen 3F mener ikke, at det nytter noget at sende visse kontanthjælpsmodtagere i endeløse jobs. De skal uddannes til relevant arbejde.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Det nytter ikke noget at sende kontanthjælpsmodtager ud og vaske lygtepæle eller smøre ostemadder på plejehjemmene, som regeringen foreslår. Hvis nyttejobs – eller ”37-timers arbejdspligt”, som det hedder i regeringsgrundlaget – skal have en varig betydning for integration og arbejdsudbud, skal kontanthjælpsmodtagerne have en uddannelse målrettet arbejdsmarkedet med intensiv sprogundervisning.

Det mener 3F, der meget gerne deltager i de kommende forhandlinger om nyttejobs eller ”37-timers arbejdspligt”.

– Vi skal løfte folk til en plads på arbejdsmarkedet og ikke sende dem ud i ligegyldig aktivering. Al erfaring viser, at folk ikke kommer tættere på varig beskæftigelse ved at blive sendt i nyttejobs eller anden form for aktivering. 37 timers arbejdspligt bør i stedet være 37 timers uddannelse, og i 3F foreslår vi, at der oprettes en særlig Integrations-AMU og Integrations-EUD, hvor disse mennesker får både faglig opkvalificering og sproglig opkvalificering målrettet til arbejdsmarkedet. Det vil betyde bedre integration, bedre beskæftigelse og færre på offentlig forsørgelse, siger Søren Heisel, der er forbundssekretær i 3F.

Regeringen har ifølge TV2 indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om at indføre en såkaldt “arbejdspligt” for kontanthjælpsmodtagere med ikke vestlig baggrund. I regeringsgrundlaget står der, at “Regeringen vil indføre en ny arbejdspligt, der erstatter passiv forsørgelse med en pligt til at bidrage i 37 timer om ugen for borgere med et integrationsbehov. Vi skal møde nyankomne og herboende indvandrere med krav og forventninger om selvforsørgelse. Målet med den nye arbejdspligt er, at flere tilknyttes det danske arbejdsmarked og får et arbejde.”

– Intentionen om at flytte folk fra passiv forsørgelse til en plads i arbejdsfællesskabet og dermed styrke integrationen er vi helt med på. Men nyttejobs eller 37-timers arbejdspligt er en forkert vej at gå. Det vil formentlig også betyde en trussel mod en række ordinære jobs, som 3F-medlemmer i dag udfører. Der vil ske en fortrængning af ordinære jobs til fordel for støttejobs, hvilket jeg er stærkt imod, og jeg forventer, at regeringen har dette med i overvejelserne,” siger Søren Heisel.

Kilde: 3F via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt