MinByAalborg.dk

Coop præsenterer nye butikskæder og kommerciel direktør

28 april, 2023 | 15:00
- Af Redaktion
Coop slår flere af deres kendte butikker sammen til tre hovedkæder og præsenterer ny kommerciel direktør.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Coop tager nu næste skridt i sin strategi frem mod 2027, Fremtidens Coop, hvor virksomheden forenkles og otte kæder fokuseres til tre.

Strategien er en vækst- og effektiviseringsstrategi og vil sikre Coop en stærk markedsposition med tre unikke kæder:

  • Coop – Danmarks førende og bæredygtige supermarkedskæde med det bedste fra Irma, Kvickly og SuperBrugsen.
  • 365discount – Danmarks grønne discountkæde
  • Brugsen – Danmarks lokale nærbutik.

For at sikre eksekveringen af strategien styrkes de tre kæder nu organisatorisk og ressourcemæssigt.

”Vi skal fokusere yderligere på vores kerneforretning og lave bevidste til- og fravalg med vores kunder og kæder i fokus. Derfor flyttes en række centrale beslutningsmandater og ressourcer til kæderne,” siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen.

Coop skal samtidig være hurtigere, mere effektiv og bedre gearet til vækst.  Dette indebærer, at koncernens hovedkontor, Servicekontoret i Albertslund, nedlægger cirka 180 stillinger, hvilket bl.a. sker gennem sammenlægning af funktioner, forenkling af snitflader og færre ledelseslag.

”Det er meget trist at måtte sige farvel til dygtige kollegaer, men det er en nødvendighed for, at vi kan nå vores mål og styrke vores fremtidige konkurrenceevne. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe vores kollegaer godt videre,” siger Kræn Østergård Nielsen.

Ny kommerciel direktør i Coop

Koncerndirektør, Per Thau, træder ud af Coops daglige ledelse og fortsætter dels som Senior Advisor for Coops topledelse, dels som repræsentant for Coop i en række bestyrelser og organisationer. Han har siden 2020 haft ansvaret for Coops Kategori, Supply Chain og Ansvarlighedsfunktioner.

”Det er en win win løsning, hvor vi både gør det rigtige for Coop på det strukturelle niveau og samtidig får jeg mulighed for at forfølge min langsigtede drøm om en bestyrelses- og rådgiverkarriere”, siger Per Thau.

”Jeg er glad for, at samarbejdet med Per fortsætter og for de seneste års tætte samarbejde i Coops direktion,” siger Kræn Østergård Nielsen.

I forbindelse med omorganiseringen er Jeff Salter udnævnt til direktør for Kommerciel, Kategori & Vareansvarlighed med reference til Kræn Østergård Nielsen. Dermed træder han ind i Coops Ledelses Team.

Jeff Salter, 47 år, kommer fra et job som kommerciel direktør i 365discount og har en baggrund som kommerciel direktør i Kvickly/SuperBrugsen, Senior Director i Netto og Innovations- & CSR direktør i Coop.

”Med Jeffs stærke evne til at se kundernes behov og realisere de rette løsninger, ser jeg frem til, at vi udvikler og forstærker vores kommercielle konkurrencekraft,” siger Kræn Østergård Nielsen.

Kilde: Coop Danmark A/S via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt