Lyras gør fødevareindustrien grønnere

28 marts, 2022 | 04:00
Aalborg-virksomheden Lyras har vundet kategorien Social Entrepreneurship – Future Impact ved dette års EY Entrepreneur Of The Year i Danmark. Dette har de især, fordi virksomheden i høj grad bidrager til den bæredygtige udvikling i fødevareindustrien.
Lyras gør fødevareindustrien grønnere
Billedetekst: Foto: Arkivbillede

Fødevareindustrien står midt i en forandringsproces. Forbrugere kræver en grønnere profil, og her hjælper den nordjyske virksomhed Lyras fødevarevirksomhederne godt på vej. Derfor vandt Lyras ved Rasmus Mortensen kategorien Social Entrepreneurship – Future Impact, da danske vækstvirksomheder torsdag aften blev hyldet i Lokomotivværkstedet i København.

Ved EY Entrepreneur Of the Year bliver der hvert år uddelt en hovedpris og seks specialpriser til Danmarks bedste vækstskabere. En af disse er i kategorien Social Entrepreneurship – Future Impact, der handler om virksomheder og entrepreneurer, der har gjort det til deres livsopgave at bidrage til en bedre verden.

UV-teknologi sparer 90 % energi

I år var hele 14 virksomheder nomineret i kategorien. De blev snævret ind til tre finalister, og her gik sejren altså til Lyras, som har udviklet en ny form for pasteurisering ved hjælp af UV-teknologi, der bl.a. bruger 90 % mindre energi end traditionelle fremgangsmåder.

”Den enige jury lagde især vægt på denne exceptionelle innovative løsning, der ud over den markante energibesparelse også kan reducere vandforbruget i fødevareindustrien med 60 %,” siger Torben Hartz, Partner i EY og ansvarlig for kategorien Social Entrepreneurship – Future Impact, og fortsætter:

”Lyras og Rasmus Mortensen var også nomineret sidste år. Og der har fra juryen været stor ros til udviklingen af forretningen det seneste år. Vi ser frem til at følge virksomheden og deres rejse fremover.”

Derudover blev Lyras’ potentielle globale impact også fremhævet som årsag til, at de kunne gå hjem med æren og statuetten.

Ud over Lyras var følgende finalister i kategorien Social Entrepreneurship – Future Impact ved EY Entrepreneur Of the Year 2021:

Nordic Harvest: En af verdens største vertikale farme. Denne måde at dyrke grøntsager på sparer landbrugsjord og mindsker udledningen af kvælstof i naturen.

GO-Pen: En startup-virksomhed, der leverer medicinsk udstyr, der både er sikkert og økonomisk overkommeligt for folk med få ressourcer. Deres flagskibs-produkt er den første prisneutrale og klimavenlige insulin-pen til ressourcefattige mennesker. Virksomheden var også nomineret i 2020.

Om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year er Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence, der finder sted i flere end 60 lande. I snart 25 år er danske vækstvirksomheder og de entrepreneurer, der opbygger og driver dem, blevet hyldet ved EY Entrepreneur Of The Year.

Der er i løbet af efteråret 2021 blevet kåret seks regionale vindere, og d. 24. marts blev kategorivinderne samt hovedvinderen udråbt ved et stort show i København. Hovedvinderen deltager i den internationale finale, der finder sted juni 2022 i Monaco.

Der blev fundet vindere i følgende kategorier:

  • Export and Globalization​
  • Sustainability​
  • Innovation​
  • Start-up/Scaleup​
  • Life Sciences​
  • Social Entrepreneurship – Future Impact​
DEKLARATION
Alt. tekst:Lyras gør fødevareindustrien grønnere
Titel:lyras
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden