Har du styr på din sæd?

Transport og aflevering af sæd kan blive en bekostelig affære

At en uheldig aflevering eller to kan ende med at koste mere end de tre-fire drinks i baren, er der nok en enkelt eller to der kan skrive under på. Men helt galt kan det gå, har du ikke de rette tilladelser.

En 54-årig mand er tiltalt for at have transporteret og leveret sæd til kvinder i Danmark uden at have tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Det forholder sig sådan, at håndtering af væv og celler – herunder sæd – kun må ske med tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Blandt andet af hensyn til sundheden og som garanti for, at sygdomme ikke overføres.

Manden er desuden tiltalt for at have fungeret som sæddonor fra mere end én sædbank, og det er heller ikke tilladt. Grunden til det ikke er tilladt er, at man vil sikre, at antallet af børn født af samme donor begrænses, og at der sker en geografisk spredning af graviditeter opnået med samme donor.

Politiet oplyser, at manden risikerer en bøde på 100.000 kroner. Men hvilket beløb han ender med at skulle betale, kan specialanklageren ikke oplyse om

Sagen skal for retten i Herning den 31. januar, hvor der også forventes at falde dom

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden