I dag får verdens teddybjørne lidt ekstra kærlighed

27 oktober, 2022 | 05:00
Så er den her! Torsdag den 27. oktober 2022. Dagen i dag bærer navnet Sems dag efter den ældste af Noahs tre sønner. Hans efterkommere, heriblandt jøder og arabere, beteg­nes semitter.
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Dagen i dag er helt speciel på mange måder.

Først og fremmest er det International Bamsedag. På denne dag får alle bamser og øvrige krammedyr lidt ekstra kærlighed. Datoen i dag er valgt, fordi det er fødselsdagen for den amerikanske præsident Theodore “Teddy” Roosevelt, som har lagt navn til teddy­bjørnen. Siden 1988 har man markeret dagen i Norden, og i dagens anledning er der bamse-arrangementer på mange af landets biblioteker.

Derudover er der også sket andre nævneværdige begivenheder på lige netop denne dato gennem tidens løb.

For 120 år siden (1902) blev Frivilligt Drenge Forbund også kendt som FDF stiftet. Det var den københavnske arkitekt og søndagsskolelærer Holger Tornøe, der stod bag stiftelsen.

1938 offentliggjorde det amerikanske firma DuPont navnet på sin nye syntetiske tråd, som skal hedde nylon.

For 55 år siden (1967) indførte politiet såkaldte spritballoner til spiritusprøver. Dog var resultatet kun vejledende, hvilket betød, at det ikke kunne stå alene til en domsfældelse.

Dansk politi brugte for første gang tåregas mod demonstranter på denne dato i 1981. Det skete under rydningen af den nedlagte brødfabrik Rutana på Nørrebro i København. Bygningen er inden rydningen besat af cirka 100 BZ’ere.

Sidst men ikke mindst var det den 27. oktober 2003, at Den Lille Havfrue vendte hjem til sin sten efter at have været til genoptræning på grund af et sprængstofattentat den 11. september samme år.

Med disse ord blev det tid til at starte på en ny dag.

MinByAalborg ønsker dig en pragtfuld torsdag!

DEKLARATION
Titel:bamse
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden