Flertal af unge oplever at gå glip af oplevelser på grund af overdreven alkoholforbrug

27 august, 2023 | 14:00
En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden viser, at over halvdelen af de 18-24-årige har oplevet at gå glip af begivenheder, de gerne ville have deltaget i, på grund af at de havde drukket for meget alkohol.
Billedetekst: Foto: Jarritos Mexican Soda - Unsplash

En undersøgelse udført af Epinion for Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden viser, at mange unge mellem 18 og 24 år har oplevet at gå glip af begivenheder på grund af overdreven alkoholforbrug. Ud af de 630 unge deltagere i undersøgelsen kunne hele 54% genkende situationen, hvor de havde drukket så meget alkohol, at de ikke kunne deltage i ønskede begivenheder som fødselsdagsfester, koncerter eller universitetsintrofester.

Ifølge Søren Stokholm Thomsen, projektchef i TrygFonden, er det ærgerligt, når alkohol står i vejen for gode oplevelser, og han opfordrer til at mindske alkoholindtaget for at få mere ud af aftenen både for festens skyld og for sundhedens skyld.

Undersøgelsen viser også, at alkoholens negative virkninger ikke kun påvirker individet, men også vennerne. Mere end 70 procent af de unge har oplevet, at en fest blev dårligere på grund af en ven, der var for fuld.

Blandt de 18-24-årige har 80 procennt oplevet at have drukket så meget alkohol, at de dagen efter fortrød og ønskede, at de havde drukket mindre. Undersøgelsen peger også på de sundhedsmæssige konsekvenser af højt alkoholforbrug, herunder risikoen for ulykker og skader.

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden har lanceret en kampagne med navnet “FOMO FOREVER,” der har til formål at få de unge til at reflektere over deres alkoholforbrug og minimere det. Undersøgelsen følger en række andre, der viser en stigning i alkoholforbrug blandt unge i Danmark.

DEKLARATION
Kilde:Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden
Titel:Teenagere, drinks, alkohol
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden