MinByAalborg.dk

El-løbehjul må ikke tages til City Syd – Her er forklaringen

27 august, 2023 | 13:00
- Af Redaktion
Selvom det i teorien ville være en oplagt strækning, er det ikke tilladt at tage udlejningsel-løbehjul til City Syd i Aalborg. Politikernes beslutninger om zoner har begrænset udlejningsområdet for el-løbehjulene. Den nuværende udbudsrunde for udlejning af el-løbehjul i byen har også fået interessenterne til at diskutere muligheden for at udvide zonen.
Info:
Foto: Jonas Jacobsson - Unsplash

I Aalborg har politikernes beslutninger om zoner for el-løbehjulene begrænset deres anvendelse til visse områder. Selvom det ville være oplagt at bruge el-løbehjul til at nå til City Syd, er udlejningsløbehjulene fra firmaet Voi ikke tilladt at køre længere end til Skippertorvet på Hobrovej.

Ifølge by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) var beslutningen om zoner en forsigtig tilgang for at sikre politisk opbakning, da udlejningsel-løbehjul blev introduceret i byen i 2019. Efter at have gjort erfaringer og opnået succes med el-løbehjulene, overvejer politikerne nu at udvide zonen.

En ny udbudsrunde for udlejning af el-løbehjul er i gang, hvor operatører kan byde på at have op til 250 løbehjul på gaden. Dette kan dog udvides til op til 500 løbehjul. Voi, firmaet bag udlejningsel-løbehjulene, er interesserede i at udvide zonen, hvis de vinder udbuddet.

Rådmanden er også åben for at diskutere en udvidelse af zonen, der kunne gøre el-løbehjulene til et mere attraktivt alternativ til bilen, især til områder som City Syd og Hasseris Gymnasium. Aalborg Kommune forventer at have en ny udbyder og aftale klar fra den 1. oktober i år.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyskes Medier
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt