Kunstig intelligens skal minimere flaskehalse på skadestuer

27 juni, 2023 | 11:00
Nu skal kunstig intelligens være med til at afgøre om der er knoglebrud på under et minut. Region Nordjylland implementerer nu denne løsningen.
Billedetekst: Foto: Cara Shelton, Unsplash
Beskrivelse: Røntgen

I dag gennemgår de fleste patienter med mistanke om brud røntgenbilleder for at bekræfte bruddet.

Det skaber en flaskehals på skadestuerne, når røntgenbillederne skal aflæses og fortolkes.

Derfor har Region Nordjylland nu implementeret løsningen, der med meget høj grad af sikkerhed kan afgøre, om der er tale om brud eller ej på røntgenbillederne.

“Vi er begejstrede for løsningen. Det giver vores dygtige medarbejdere mulighed for at træffe hurtige og valide beslutninger om patienternes behandling. Vi forventer, at teknologien vil bidrage til at reducere ventetiden og effektivisere patientflowet i skadestuen, siger Christian Pedersen, der er cheflæge på Ortopædkirurgisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Flaskehalsen vil ikke længere opstå i samme grad, fordi løsningen giver læger, der ikke er færdiguddannet, kan behandle patienten uden først at skulle konsultere en autoriseret læge, beskrivende radiograf eller radiolog.

Dermed kan flere patienter hurtigere udskrives fra skadestuen og skadeklinikken.

Alle røntgenbilleder skal stadig diskuteres på en røntgenkonference næste dag for at sikre en second opinion af billedet, som det også er tilfældet i dag.

Kilde: Region Nordjylland.

DEKLARATION
Titel:cara-shelton-_GpJpHnyCSw-unsplash
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden