Vodskov Bibliotek inviterer til debat og tapas

27 februar, 2023 | 13:00
Den 9. marts inviterer biblioteket i Vodskov til debat. Formålet er en god debatkultur, hvor alle kan føle sig trygge.
Billedetekst: Aalborg Bibliotekernes debatakademi byder ind til debat og tapas i Vodskov den 9. marts. Foto: Peter Søholm Simonsen

Alt for ofte ender debatter som følelsesladede emner i skænderier, som ingen bliver klogere af.

Derfor inviterer biblioteket til en aften med fokus på debatkultur, hvor du skal drøfte svære dilemmaer på en måde, hvor alle deltagere er trygge, kommer til orde og er nysgerrige på hinandens holdninger. Det handler ikke om at få ret, men om at blive klogere. Undervejs kan du nyde en lille anretning tapas med dine meddebattører.

Uenige uden at blive uvenner
Denne aften tager deltagerne fat på debatten om rewilding i Hammer Bakker, de skal undersøge, hvad der sker med os, ved udsigten til at få en stor vindmølle i baghaven, og så skal de tale om identitetspolitik, julekalendere og flødeispinde. Uden at blive uvenner.
Nystartet debatakademi lærer dig at debattere konstruktivt
Arrangementet er det første fra Aalborg Bibliotekernes nystartede debatakademi, som har til formål at fremme god debatkultur. Deltagerne skal diskutere aktuelle emner i trygge omgivelser med vejledning til at hjælpe samtalen på vej. Så debatten bliver undersøgende, oplysende og stimulerende. Du lærer at forstå din modpart, og debatakademiet mener, at netop forståelsen er kilden til den gode debat.

Aftenen indledes med en introduktion til debatteknik, hvorefter deltagerne opdeles i mindre grupper, som under vejledning diskuterer cases om identitetspolitik og rewilding.

Hvor og hvornår?
Debatten foregår på Vodskov Bibliotek den 9. marts kl. 18-20. Tilmelding sker via bibliotekets hjemmeside eller ved henvendelse på biblioteket. Der er et begrænset antal pladser, så du opfordres til snarlig tilmelding på aalborgbibliotekerne.dk.

DEKLARATION
Kilde:Aalborg Bibliotekerne
Titel:2023-02_-_Tre_kloge_menesker_3
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden