Blomsterhav eller mindeplade?

27 februar, 2022 | 15:00

Blomsterhav eller mindeplade?
Alting har en ende. Desværre kom den ende alt for tidligt for to unge mennesker i Aalborg.

Tidligt i februar, blev Aalborg ramt af to store tragedier. I løbet af kun to dage mistede vi to unge mennesker; 22-årige Mia Skadhauge Stevn og 21-årige Oliver Ibæk Lund.

Og til minde, om de to unge sjæle, er der nu et blomsterhav, men blomster varer desværre ikke for evigt.

Skal tragedien i Aalborg permanent mindes med en mindeplade på Vesterbro 99?
Siden den weekend er der blevet skabt et blomsterhav foran stedet, hvor den 22-årige Mia sidst blev set.

Dette hav af blomster er kun vokset med tiden, og i dag, 3 uger senere, dækker det næsten hele fronten af Netto på Vesterbro.

Selv efter 3 uger, kan man se nye mennesker komme til for at placere blomster, stearinlys og lignende. Det vækker til gengæld spørgsmålet; Hvad med oprydningen?

Med så mange blomster og ingen planlagte slutdato, er der risiko for, at man er efterladt med et hav af visne blomster. Dette er ikke nødvendigvis noget, man har lyst til at efterlade til ære for de afdøde unge. Samtidig kan man heller ikke få sig selv til at fjerne blomsterne, da de netop er der til minde, om den tragedie Aalborg blev ramt af.

Blomsterhavet er også kommet ud af Aalborg, da man kan se en mindre version i Vejle, hvor den 21-årige Oliver oprindeligt var fra inden han flyttede til Aalborg for at studere.

Det er vigtigt at vi i Aalborg ikke glemmer hvad der skete.
Om ikke andet, så kan mindestedet bruges som en påmindelse for andre.

Der har ofte været snak om, at der skal sættes hegn op omkring vandet. Oliver var trods alt ikke den første, der faldt i vandet. Blomsterhavet kan være til ære for den udvikling, såvel som et minde til ære for Oliver.

Mia-sagen blev opklaret utroligt hurtigt og politiet satte en stopper for personer, der måske kunne have fortsat. Blomsterhavet er primært til ære for Mia, men også til de dygtige politifolk, der trappede op og fangede dem, som stod bag tragedien.

Blomsterhavet er derfor meget mere end hvad det ser ud til i første omgang.
Måske er det grunden til, at den bliver ved med at vokse – selv 3 uger efter.

Selvom der er mange visne blomster, mange stearinlys, som er brændt ud, kan det diskuteres, hvornår og hvordan dette skal fjernes, er det i det mindste tydeligt, at der går noget tid inden, der bliver gjort noget for at stoppe blomsterhavets udvikling og måske er det en god ting.

Men måske skal den foreviges med en permanent mindeplade på stedet?
Hvad synes du?

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden