Stor donation redder Springeren fra lukning

26 august, 2023 | 07:00
- Af Redaktion
Den A.P. Møllerske Støttefond donerer 750.000 kroner til det maritime oplevelsescenter Springeren i Aalborg, der var truet af lukning på grund af kommende besparelser.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Aalborg Kommune annoncerede tidligere på måneden planer om betydelige besparelser inden for kulturområdet, herunder en beskæring af det kommunale tilskud på 900.000 kroner til det maritime oplevelsescenter, Springeren. Dette ville have udgjort en tredjedel af museets indtægter og truet dets fremtid. Formanden advarede om, at lukning var uundgåelig, hvis besparelserne blev gennemført.

Dog er der nu en positiv udvikling, da Den A.P. Møllerske Støttefond træder til med en donation på 750.000 kroner. Museets direktør udtrykker stor glæde og stolthed over den betydelige donation, som specifikt er rettet mod renoveringen af museets hovedattraktion, ubåden Springeren.

Denne donation har medført lettelse og optimisme hos museets ledelse, da det giver mulighed for at fortsætte driften og samtidig forbedre oplevelsen for besøgende gennem renoveringen af den ikoniske ubåd. Museet kan nu se frem til at bevare sin status som en vigtig kulturarv og attraktion i Aalborg.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt