Stor donation redder Springeren fra lukning

26 august, 2023 | 09:00
Den A.P. Møllerske Støttefond donerer 750.000 kroner til det maritime oplevelsescenter Springeren i Aalborg, der var truet af lukning på grund af kommende besparelser.
Penge
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Aalborg Kommune annoncerede tidligere på måneden planer om betydelige besparelser inden for kulturområdet, herunder en beskæring af det kommunale tilskud på 900.000 kroner til det maritime oplevelsescenter, Springeren. Dette ville have udgjort en tredjedel af museets indtægter og truet dets fremtid. Formanden advarede om, at lukning var uundgåelig, hvis besparelserne blev gennemført.

Dog er der nu en positiv udvikling, da Den A.P. Møllerske Støttefond træder til med en donation på 750.000 kroner. Museets direktør udtrykker stor glæde og stolthed over den betydelige donation, som specifikt er rettet mod renoveringen af museets hovedattraktion, ubåden Springeren.

Denne donation har medført lettelse og optimisme hos museets ledelse, da det giver mulighed for at fortsætte driften og samtidig forbedre oplevelsen for besøgende gennem renoveringen af den ikoniske ubåd. Museet kan nu se frem til at bevare sin status som en vigtig kulturarv og attraktion i Aalborg.

DEKLARATION
Alt. tekst:Penge
Titel:Penge
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden