Budgetudfordringer vækker bekymring blandt SOSU-elever

26 august, 2023 | 06:00
Region Nordjyllands sundhedssektors negative budgetprognose bekymrer SOSU-elever, der frygter konsekvenserne af besparelser på pleje og omsorg.
Billedetekst: Foto: JESHOOTS.COM - Unsplash

Region Nordjylland står overfor en økonomisk udfordring, da budgettet for sundhedssektoren ventes at ende med et underskud på 280 millioner kroner ved årets udgang. De bekymrende røde tal på balancen skaber frygt for kommende besparelser blandt elever på SOSU Nord, der er midt i deres uddannelse som social- og sundhedsassistenter.

Eleverne udtrykker bekymring for, hvordan besparelserne kan påvirke deres evne til at levere ordentlig pleje og omsorg til borgerne. David Kjærside, en social- og sundhedsassistent elev, udtrykker frustration over risikoen for at miste den tid, der er nødvendig for at interagere med borgere. Frederikke Green, en anden social- og sundhedsassistent elev, tilføjer, at det er frustrerende, især når man som elev skal ud på praktikstederne.

Eleverne på Social- og sundhedsassistentuddannelsen ønsker en fremtid, hvor der er tilstrækkelig tid til at yde kvalitetspleje og omsorg. De opfordrer til øget fokus på investeringer i ældre- og sundhedsområdet for at sikre en bedre arbejdssituation og borgerpleje.

Formanden for Region Nordjylland, Mads Duedahl (V), forklarer, at årsagerne til det økonomiske underskud omfatter stigende udgifter til medicin, flere patienter og inflation. Han erkender behovet for at revidere udgifterne og finde løsninger i sundhedsvæsenet. Christina Windau Hay Lund, kredsforkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland, deler bekymringen og håber på en fremtid uden økonomiske udfordringer, der påvirker kvaliteten af sundhedsplejen.

DEKLARATION
Kilde:TV 2 Nord
Titel:Sygepleje, sygeplejerske
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden